Vă prezentăm 12 moduri inedite de a folosi maioneza și la care nu te-ai fi gândit!

- Advertisement -

Maioneza este delicioasă. Cel mai des o folosim la sandwich-uri sau o adăugăm la salatele de ton conservat. Dar trebuie să știți că maioneza este mult mai versatilă decât am fi crezut.

Cu acest amestec simplu de ouă, ulei și oțet se pot realiza multe:

1. Reparatul balamalele scârțâitoare
O ușă scârțâitoare sau o balamală stricată a dulapului pot fi extrem de enervante. Scăpați de aceast zgomot cu puțină maioneză pusă pe acestea. Deschideți și închideți dulapul sau ușa de câteva ori pentru a intra maioneza în balamale, apoi ștergeți orice surplus cu o cârpă.

- Advertisement -

2. Tratament pentru manichiură la domiciliu

 Maioneza conține proteine care vă vor ajuta să vă întăriți unghiile și uleiurile vă vor ajuta să vă înmuiați cuticulele și să vă hidratați pielea.

3. Hidratarea pielii uscate

Preparatul delicios nu este grozav doar pentru hidratarea unghiilor, dar este grozav și pentru hidratarea pielii grose de la coate și genunchi. Pur și simplu frecați niște maioneză în aceste zone, lăsați timp de 10 minute, apoi clătiți.

- Advertisement -

4. Cea mai bună brânză la grătar

 Pentru o brânză perfectă la grătar, puneți maioneză pe partea exterioară a pâinii – partea pe care o veți gratina. În loc să folosești untul, maioneza îți va da gustul perfect crocant pe care îl cauți.

5. Îndepărtați guma din păr
Fiecare copil o va face cel puțin o oră sau două în viața lor – cumva, într-un fel, guma devine blocată în părul lor. Lăsați foarfecele în sertar și luați borcanul de maioneză în schimb. Puneți maioneză pe gumă și pe părul din jur și glisați ușor guma din păr.

- Advertisement -

6. Ucide păduchii capului în mod natural
Vorbind despre păr, puteți folosi maioneza pentru a ucide păduchii de cap fără substanțe chimice. Doar aplicați un strat de maioneză pe toată suprafața scalpului înainte de culcare, acoperiți cu o pungă de duș, apoi pieptănatul de dimineață va rezolva problema.

7. Îndepărtați resturile de autocolant

Desprinderea autocolantelor de pe diferite produse poate fi o adevărată provocare. Îndepărtați cât mai mult din autocolant, apoi puneți un strat gros de maioneză peste tot. Așteptați câteva minute și apoi curățați cu vârful degetelor sau cu un burete.

8. Plante de apartament cu praf
Frunzele și petalele de plante din casa pot acumula un strat de praf în timp. Dați-le o strălucire nouă prin frecarea cu o cârpă  înmuiată în maioneză și folosiți-o pentru a șterge murdăria și praful.

9. Oferiți părului dumneavoastră un tratament de calitate
Masați maioneză pe scalp și lăsați-l să stea 30 de minute înainte de clătire, apoi șampon și balsam ca de obicei. Scalpul tau va fi hidratat și părul tău va avea o stralucire luxoasă.

10. Îndepărtați petele de apă de pe mobilierul din lemn

Nu vă faceți griji! Mobilierul tău nu e complet distrus de la petele de apă. Trebuie doar să acoperiți petele cu o cantitate generoasă de maioneză și să o lăsați să stea timp de 48 de ore (sau mai puțin dacă nu e cazul). Ștergeți apoi cu o cârpă și pata de apă va fi o amintire îndepărtată.

11. Ajută la extragerea inelelor blocate pe deget
Uleiul din maioneză este un lubrifiant excelent pentru a ajuta la îndepărtarea unui inel care este blocat pe deget. Luați puțină maioneză și masați în jurul inelului și cu un pic de răsucire ar trebui să alunece imediat.

12. Curață argintul

Frecați bijuteriile de argint cu un pic de maioneză pentru a le aduce înapoi strălucirea. Acidul din preparat va îndepărta murdăria și bijuteriile își vor recăpăta strălucirea inițială!

sursa: HomeHacks