Un tanar din Iasi a primit de la Regina Elisabeta distincția pentru curaj. Este o PREMIERA!

Florin Morariu, eroul din timpul atentatelor teror1ste din Londra din iunie 2017, care a pus pe fugă atacatorii, a primit distincția pentru curaj din partea Reginei Marii Britanii, Elisabeta a II-a. Este prima dată când un român primește această medalie. Mai mult, Casa Regală a Marii Britanii nu a mai acordat distincția pentru curaj de 24 de ani.

Evenimentul a avut loc pe 5 aprilie, începând cu ora 12:00 (ora României), în cadrul unei ceremonii organizate în Turnul Londrei. Premierul Theresa May a propus ca românul să fie răsplătit pentru curajul de a-i înfrunta pe teror1ști.

„Am fost înștiințat pe mail de această distincție. Am înțeles că premierul Theresa May a făcut propunerea, iar Regina Angliei a acceptat-o. Mă onorează această numire, dar afirm același lucru. Am făcut un lucru pur omenesc pe care l-aș repeta dacă ar fi cazul”, declara Florin Morariu, pentru bunadimineataiasi.ro.

Florin Morariu lucra într-o brutărie și a surprins imaginile de groază din seara zilei de sâmbătă, 3 iunie 2017. O dubă a intrat în mulțime pe London Bridge. Din ea au coborât trei bărbați înarmați cu cuțite și au început să înjungh1e oamenii pe stradă.

- Advertisement -

„E atac t3rorist aici. Uitaţi, fraţilor!”, spune în înregistrare Florin Morariu. Acesta îi povesteşte unui coleg de muncă că a reuşit să-l lovească pe unul dintre atacatori cu un coș în cap.

„Ce cuţit i-a băgat lu unu… În gât… Îs trei, nu?”, îşi întreabă românul colegii ieşiţi din brutărie, apoi îl roagă pe unul dintre ei să îi aducă o bâtă și făcăleţul pentru a se confrunta cu teroriști1. „Adu-mi ceva dur, adu-mi bâta aia. Adu-mi parul ăla care îl am sub masă. Făcăleţul ăla tare de sub masă. Adu-l încoace!”, strigă bărbatul. Ulterior, el pleacă pe stradă şi-i filmează pe oamenii căzuţi la pământ, care primesc primul ajutor.

După o lună și jumătate de la atentat, Florin Morariu s-a întors acasă, în Iași. S-a declarat atunci dezamăgit de faptul că a cerut protecție din partea Marii Britanii, de teamă că ar putea fi atacat de apropiați ai terorișt1lor, dar nu a primit atenție nici din partea autorităților britanice, nici din partea celor române.

sursa: greatnews.ro

- Advertisement -
București
cer senin
1.3 ° C
2.3 °
0.6 °
57 %
1.8kmh
0 %
mie
3 °
joi
6 °
vin
4 °
sâm
1 °
Dum
1 °