Un soldat și un refugiat s-au reîntâlnit după 24 de ani. Un moment emoționant!

- Advertisement -

Prieteniile pot veni din cele mai neașteptate circumstanțe și, odată formate, pot dura o viață. Un om a trebuit să-și ia rămas bun de la prietenul său, dar 24 de ani mai târziu, cei doi au reușit să se reîntâlnească.

Justin Frye a fost un tânăr soldat canadian în 1994 și a fost trimis în Bosnia. Acolo a fost  impreuna cu alti soldati care luptau pentru Natiunile Unite. Localizat în orașul Visoko, el a fost însărcinat cu asigurarea securității pentru elicopterele ONU care sosesc pe baza militară.

În aceasta perioadă a avut șansa de a întâlni unii dintre copiii locali. Ei au fost fascinați de evenimentele care au avut loc la bază, așa că s-au întors în fiecare zi pentru a vedea ce au făcut soldații. Un băiat, în special, sa remarcat în mintea lui Justin.

- Advertisement -

Numele acestui copil era Amir Bajramovic. El era un refugiat de 10 ani care nu se putea sătura de acțiunea care se întâmpla pe cealaltă parte a gardului. El și Justin au devenit prieteni apropiați și au format o legătură care să dureze pentru totdeauna.

“M-am trezit gravitând spre Amir și aștept cu nerăbdare să petrec timpul cu el”, a spus Justin CBC. “Când îi vezi pe copii, există o parte personală a conflictului de acolo. M-am simțit rău pentru ei și știam că nu aveau multe lucruri, așa că am început să aduc bomboane pentru Amir. Și curând a început să mă recunoască.

- Advertisement -

Nu a durat mult timp ca cei doi să devină cei mai buni prieteni. Văzând situația în care se afla acest băiețel, Justin a vrut să facă ceva frumos pentru el. Cu o gândire creativă, el a găsit calea perfectă de a lumina ziua lui Amir.

El ia cerut mamei să-i trimită un pachet special, plin cu daruri pe care le-ar fi putut da băiatului. El i-a dat creioane, pixuri și chiar un ceas Timex Indigo. Aceste daruri au însemnat atât de mult pentru copil.

“Amir nu vorbea engleza, dar emoția era evidentă prin zâmbetul său mare și privirea în ochii lui”, a amintit Justin.

- Advertisement -

Pe măsură ce războiul sa încheiat, soldatul a fost încântat să se întoarcă acasă. Era gata să-și vadă familia și prietenii, dar nu era chiar pregătit să plece de lângă Amir. Sa gândit la băiat în fiecare zi, când a continuat să trăiască ca un civil.

Într-o zi, după mulți ani, o imagine a lui Amir a apărut pe screensaverul calculatorului lui Justin. Și-a amintit instantaneu toate vremurile bune pe care le-au împărtășit și el a vrut să se reîntâlnească cu băiatul cu care se împrietenise toți acei ani în urmă.

Justin nu avea prea multe informații, tot ce avea era numele băiatului și adresa locului unde trăise odinioară. Din noroc, el intra în contact cu un reporter care era hotărât să-l ajute. Acest om, numit Senad Hajilovac, a găsit fostul refugiat în doar cinci ore.

Sora băiatului a trăit încă în zonă, iar ea a transmis informația de contact lui Justin. Fostul soldat la adăugat pe Facebook și i-a trimis o imagine pe care o luaseră cei doi.

Omul de 34 de ani l-a recunoscut imediat și a răspuns! El a trăit în Suedia cu soția și fiica sa și a fost bucuros să audă de vechiul său prieten.

“A fost un sentiment minunat și a fost un sentiment pe care am așteptat să-l experimentez timp de 24 de ani”, a spus Justin. “Sunt foarte încântat că l-am găsit astăzi pe vechiul prieten Amir Bajramovic!”.

Acești doi oameni au trecut prin atâtea, dar nu au lăsat niciodată distanța să ii despartă. Acum că s-au reunit digital, vechii prieteni vroiau să se vadă unul pe altul în persoană.

“Am vorbit despre reunirea și l-am asigurat de data aceasta că vom sta pe aceeași parte a gardului”.

Această poveste dulce este dovada că un act de bunătate poate schimba o viață pentru totdeauna. Viața lui Justin și a lui Amir au fost împletite în mod ireversibil, și fiecare este bucuros să-l vadă pe celălalt.

sursa: shareably