Un om dintr-o țară sfâșiată de război refuză să renunțe la pisicile lui

- Advertisement -

În ultimul deceniu, locuitorii Siriei au fost nemulțumiți de șomajul, corupția și lipsa de libertate a națiunii, în conformitate cu hotărârea președintelui Bashar al-Assad. În martie 2011, aceste tensiuni au apărut când guvernul sirian a arestat un grup de tineri pentru a picta sloganuri revoluționare pe un zid școlar local. Grupuri de civili au înștiințat decizia – și când armata țării a declanșat foc asupra protestatarilor pașnici, sa născut un război civil.

De la începutul acestei crize din 2011, Observatorul sirian pentru Drepturile Omului estimează că au fost înregistrate peste 350.000 de decese, iar alte 59.000 de persoane au fost considerate moarte sau dispărute.

Atacurile aeriene, bombardamentele și bătăliile au lăsat 1,5 milioane de persoane cu dizabilități permanente, care includ 87 000 de persoane care și-au pierdut membrele. Și din moment ce acest război sirian a izbucnit, mai mult de jumătate din rezidenții națiunii au fost strămutați în urma tragerii. Siria se apropie de un deceniu de vărsare de sânge, violență și război. Cu toate acestea, în ciuda circumstanțelor tragice, a apărut un simbol al iubirii și al speranței.

Mohammad Alaa Aljaleel este un șofer pe ambulanță și paramedic sirian. De la începutul conflictului sirian, sa dedicat ajutorării celor mai vulnerabili din țara sa, care include vârstnici, copii și pisici.

- Advertisement -

Aljaleel a ajutat pisicile în orașul său de origine Aleppo, Siria, timp de aproximativ cinci ani. Pe măsură ce conflictul din țara sa s-a intensificat și bătăliile s-au apropiat mai mult de casa lui, Aljaleel  are grijă de pisicile pe care oamenii au fost forțați să le abandoneze sau de cele care fuseseră separate de casele lor.

Aljaleel a fost poreclit „Omul pisică din Aleppo”, iar povestea sa sa răspândit în întreaga lume. În curând, acest om, care hrănea pisici cu bani din economiile lui, primea donații din întreaga lume. Aceste fonduri l-au ajutat pe Aljaleel să deschidă „Casa lui Ernesto” – primul sanctuar de pisici din toată Siria.

- Advertisement -

Sanctuarul lui Aljaleel a început cu o pisică de doar douăzeci de ani. Pe măsură ce războiul a continuat, acest număr a crescut rapid la 150.

Alajeel oferă tuturor pisicilor din sanctuar mâncare, dragoste și îngrijire medicală. Acest om cu o inima de aur chiar trimite fotografiile si clipurile video ale pisicilor catre proprietarii lor originali pentru ai lasa sa stie ca sunt in regula.

În noiembrie 2017, rebelii și guvernul sirian au luptat pentru controlul Aleppo-ului, cel mai mare oraș din Siria. Din păcate, în mijlocul bătăliei, sanctuarul lui Aljaleel a fost bombardat.

- Advertisement -

Aljaleelul cel bun a petrecut apoi 15 zile de drumeție la periferia orașului – unde acum, din nou, instituie un sanctuar de la zero. Acesta va fi numit „Paradisul lui Ernesto”.

Când vine vorba de pisicile sale, Aljaleel spune: „Voi rămâne cu ele, indiferent ce se va întâmplă”

„Eu privesc animalele și oamenii în aceeași lumină. Toți suferă de durere și toți merită compasiune „.

sursa: Animal Channel