Un câine are grija de pisici după ce și-a pierdut cel mai bun prieten. Asta dovedește că animalele au suflet!

- Advertisement -

Această poveste inimaginabilă începe cu un câine numit Zuca și se termină cu pisoi, 100 de pisoi, de fapt!

Zuca este un câine blând care iubește pisicile. După ce a fost blocat într-o cușcă timp de șase luni într-un adăpost pentru animale, Ronda Layne era sigură că Zuca ar fi o completare perfectă pentru familia ei.

„Când am văzut-o pentru prima dată într-un adăpost al societății Humane în 2006, am observat că era ceva foarte diferit față de ea în comparație cu ceilalți câini”, a declarat Ronda pentru PEOPLE.

- Advertisement -

„Stătea liniștită și abia își răsucea coada, în timp ce ceilalți câini au sărit în sus și în jos și lătrau”.

Desigur, ca iubitor și proprietar de pisici, existau preocupări legate de aducerea lui Zucca acasă pentru a se întâlni cu pisicile de familie.

„M-am întrebat cum va fi în jurul pisicilor pe care le aveam la vremea aceea, așa că am dus-o în adăpost pentru a vedea ce s-ar întâmpla”, a spus Ronda. Zuca se apropie de pisici și își înăbușă coada. Atunci m-am decis să o adopt.

Când Zuca a fost adusă în sfârșit acasă, după 6 luni, ea sa legat imediat cu o pisică, în special o pisică specială numită Stout. Legătura sa format foarte repede, iar cei doi au împărțit împreună șapte ani fericiți.

- Advertisement -

Când Stout sa îmbolnăvit în 2013 și a trebuit să fie pus la vârsta de 17 ani, Zuca a fost pierdută și deprimată pentru că a pierdut cel mai bun prieten al ei. Nu mai era același câine, a fost ca o parte din ea a dispărut.

Acest lucru a făcut-o pe Ronda sa adopte un pisoi mic numit Monkey. Zuca a fost atât de fericită că a avut în sfârșit un alt prieten!

„Monkey a sărit pe Zuca și a încercat să o alăpteze pe ea, iar ei au fost curând împreună ca cei mai buni prieteni. Zuca cântărește 50 de kilograme, dar era foarte atentă în jurul pisoiului și era întotdeauna răbdătoare și blândă. 

Monkey a fost totuși începutul, Ronda a continuat să încurajeze puii care așteaptă să fie adoptați, oferindu-le un surogat sub forma lui Zuca.

- Advertisement -

Ronda crede că timpul petrecut de Zuca în adăpost a ajutat puii să înțeleagă nevoia de pisoi și dragoste. Se pare că are un instinct natural, de mamă pentru pisoi, făcând un partener excelent, în timp ce felinele așteaptă să fie potrivite cu case iubitoare.

Psihologul Stanley Coren spune că câinii care adoptă animale de la alte specii sunt mai obișnuiți decât s-ar putea crede. El spune ca, deși câinii ar fi mai degrabă legați cu alți câini, dacă un alt câine nu este disponibil, ei nu sunt prea pretențioși. Ideea este că câinii își doresc asociere de la alți câini, dar sunt dispuși să ia un alt animal sub aripa sa în circumstanțele potrivite.

„Se pare că știe exact ce au nevoie”, a spus Ronda. „Dacă este un pui feral, va fi perfect liniștită, nu va face contact vizual și va aștepta pisoiul să se apropie de ea. Citește pisoiul și își dă seama când să se uite la el. Este fascinant să urmăriți primele aceste interacțiuni.”

În ultimii 4 ani, Zuca și Ronda au avut grijă de mai mult de 100 de pisoi în orașul lor natal din Portland, Oregon.

Urmați povestea drăgălașă a lui Zuca pe Instagram.

sursa: Animal Channel