Trucuri naturale pentru a scăpa de puricii din casă

- Advertisement -

Toți iubim temperaturile calde de primăvară și vară, dar din păcate, vremea caldă înseamnă și revenirea diverșilor dăunători, inclusiv puricii. Din fericire, există o gamă largă de remedii pe care putem să le facem și la domiciliu care ajută la scăderea și menținerea insectelor departe de tine și de casa ta. Acestea reprezintă unele dintre cele mai bune remedii pentru a scăpa de insecte.

1. Utilizați un spray de plante

Un spray pe bază de plante, compus din levănțică și lămâie este o modalitate excelentă de a scăpa de insecte. Începeți prin a așeza lavanda și lămâia într-o oală de apă, permițându-i să se fierbe. Apoi, plasați lichidul rezultat în sticlă de pulverizare, de preferință una care are o setare de pulverizare.

2. Utilizați oțet de cidru de mere

- Advertisement -

În plus față de multe utilizări, oțetul de cidru de mere poate ajuta la îndepărtarea puricilor. Pur și simplu amestecați o parte din oțet de cidru de mere și apa dintr-o singură parte într-o sticlă de pulverizare, pentru un mijloc eficient de a păstra departe puricii de casa ta. De asemenea, puteți adăuga câteva picături de ulei esențial, cum ar fi ulei de lavandă sau cedru, pentru că ambele resping insectele.

3. Utilizați sare

Folosirea sării fine este un alt mod de a scăpa de purici datorită naturii sale deshidratante. Presărați niște sare fină pe covoarele de acasă și lăsați să stea câteva zile. Apoi, aspirați sarea și goliți-o în gunoaie când ați terminat. Puteți utiliza fie sare de uz casnic obișnuită, fie sare de mare. Pentru efect suplimentar adăugați acid boric.

4. Utilizați rozmarinul

- Advertisement -

Rozmarin respinge puricii, făcându-l o alternativă sigură la pesticidele dăunătoare. Puteți folosi fie rozmarinul atunci când vă spălați câinele, fie o puteți pune între hainele de pat pentru a vă oferi protecție față de purici.

5. Folosiți diverse plante

O varietate de plante au calitatea de a respinge puricii. Aceste plante conțin substanțe chimice, uleiuri și alți compuși pe care puricii nu le pot suporta, ținându-se departe. Plantele care resping puricii sunt levănțica, menta și crizantemele . Pur și simplu plasați-le în interior sau plantați florile în jurul casei dvs. pentru a ține purici departe.

6. Folosiți pământ diatomitos

- Advertisement -

Pământul diatomitos este o substanță sub formă de pudră, alcătuită din alge și diatome fosilizate. Non-toxice pentru oameni, reprezintă un remediu excelent pentru a scăpa de purici. Când plasați pământul diatomitos în casă, utilizați opțiunea alimentar pentru a evita iritarea ochilor și a gâtului.

7. Utilizați bicarbonat de sodiu

Utilizarea de bicarbonat de sodiu înainte de aspirare este un alt mod de a scăpa cu ușurință de purici. Răspândiți praful pe covor și mobilier. Apoi, utilizați o perie tare pentru a lucra în țesătură. În cele din urmă, aspirați covorul și mobilierul, golind conținutul vidului într-o pungă pentru eliminarea imediată în coșul de gunoi afară.

8. Utilizați săpun

Creați o capcană de purici folosind săpun cu apă și puțină apă. Așezați apă caldă amestecată cu săpun în camerele cu purici. Puricii rămâne prinse în săpun, când vin să bea. De asemenea, puteți folosi săpun în apă de casă pentru a ucide orice purici. Folosiți un periaj folosind un pieptene de purici.

Îndepărtarea puricilor este ușoară folosind remediile simple de mai sus. Asigurați-vă că orice metodă pe care o utilizați este sigură pentru dvs. și pentru familia dvs, dar și pentru animalele de companie înainte de a-l încerca.

sursa:https://homehacks.co/best-home-remedies-get-rid-fleas-forever/