Suedia renunță la Jocurile Olimpice și investește banii în locuințe pentru cetățenii săi

- Advertisement -

Suedia a participat la Jocurile Olimpice din prima ediție a Jocurilor moderne de la Atena și de atunci a trimis o delegația la toate ediții de vară și de iarnă. A câștigat medalii la fiecare participație, cu excepția ediției din 1896. A fost țară-gazdă la Jocurile Olimpice de vară din 1912 de la Stockholm și la proba de echitație de la cele din 1956 de la Melbourne, care a avut loc la Stockholm datorate obligațiilor australiene de carantină.

Un adevărat exemplu pentru lume este ceea ce a demonstrat Suedia. Aceștia au estimat câte case se pot construi cu banii pe care i-ar investi în Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 și au ajuns la o singură concluzie.

Vom folosi această sumă mare de bani pentru a construi locuințe pentru cetățeni.

„Nu voi recomanda consiliului municipal să acordăm prioritate Jocurilor Olimpice atât timp cât avem alte nevoi, cum ar fi construcția de locuințe sociale”, a spus primarul.

- Advertisement -

Aceasta a fost declarația primarului din Stockholm, capitala Suediei. El a anunțat public că banii care vor fi folosiți pentru organizarea evenimentului sportiv vor fi folosiți pentru a crea locuințe sociale de bună calitate.

Un mod foarte eficient de a arăta cetățenilor care sunt prioritățile orasului Stockholm. Mulți oameni sunt de acord cu aceasta decizie, insă mulți nu, dar nu există niciun dubiu că este un exemplu pentru mulți guvernanți.