Acasă Inspiraţie Știați că puteți să vă faceți cafeaua mai sănătoasă? Iată câteva sugetii pentru dumenavoastră

Știați că puteți să vă faceți cafeaua mai sănătoasă? Iată câteva sugetii pentru dumenavoastră

0
Știați că puteți să vă faceți cafeaua mai sănătoasă? Iată câteva sugetii pentru dumenavoastră

O ceașcă de cafea dimineața este binevenită oricând, însă cu câteva ingrediente în plus obțineți rezultate spectaculoase pentru sănătatea dumneavoastră. Aceste sfaturi pot să vă ajute să înlocuiți unele ingrediente mai puțin sănătoase cu alte alternative mai sănătoase.

1.Utilizați laptele de migdale

În loc să utilizați lapte clasic încercați să folosiți laptele de migdale. Experții îl consideră ca fiind una dintre cele mai sănătoase dintre alegerile de lapte pentru ceașcă de cafea de dimineață, laptele de migdale conține mai puține calorii decât laptele integral. Ca alternativă la laptele de migdale, puteți adăuga lapte de nucă de cocos, deși conține mai multe calorii.

2. Adăugați o atingere fină de scorțișoară

Pentru o aromă specială adăugată la cafeaua dvs., încercați să adăugați scorțișoară. Scorțișoară se spune că oferă beneficii antiinflamatorii și ajută la sănătatea inimii. Alte beneficii ale scorțișoarei sunt date de antioxidanți pe care-i conținei, precum și de capacitatea sa de a ajuta la stabilizarea zahărului din sânge în organism, făcându-o perfectă pentru diabetici.

3. Adăugați puțin unt fără zahăr

În timp ce unii ar putea crede puțin ciudat să adaugi untul la cafea, specialiștii consideră e că e mai sănătos pentru tine decât zahărul. Puteți amesteca totul într-un mixer pentru o ceașcă de cafea spumoasă și mai sănătoasă.

4. Adăugați turmeric

Denumite latte de aur datorită culorii lor, aceste băuturi de cafea conțin curcumă, o substanță cunoscută pentru beneficiile sale antiinflamatoare. În plus, turmericul se spune că ajută la păstrarea memoriei, aducând un mare plus față de cafea atunci când studiază. De asemenea, conține un nivel ridicat de antioxidanți, care împiedică îmbătrânirea precoce.

5. Adăugați ciocolată neagră

Ciocolata neîndulcită sau neagră vă poate da un gust special cafelei. În plus, ambele sunt mai sănătoase decât adăugarea de ciocolată obișnuită, cum se face de obicei. Beneficiile de sănătate ale acestor două tipuri de ciocolată includ echilibrarea colesterolului și prevenirea cancerului.

6. Utilizați produse ecologice sau naturale

În loc să utilizați produse artificiale, utilizați extract de miere sau vanilie pentru o alternativă mai sănătoasă. În plus, atunci când alegeți o boabă de cafea, căutați cafea organică certificată, care nu conține pesticidele și substanțele chimice nocive pentru organism. Organic înseamnă, de asemenea, mai bine și pentru mediul înconjurător.

7. Beți cafea neagră

Chiar dacă gustul amar al cafelei negre nu este pe gustul tuturor, consumul de cafea negră este o alternativă mai sănătoasă la adăugarea de cremă, zahăr și alte ingrediente. De fapt, o ceașcă de cafea neagră are mai puțin de 10 calorii pe ceașcă, ceea ce îl face o alegere sănătoasă dacă încercați să vă limitați aportul caloric.

8. Nu beți cafea pe stomacul gol!

Când beți cafeua, asigurați-vă că mâncați ceva înainte. Acest lucru vă ajută să preveniți anxietatea uneori asociată cu consumul de cafea și vă protejează mucoasa stomacului împotriva deteriorării. În plus, evitați să consumați cafea prea târziu în timpul zilei, în special după ora 3:00, pentru a evita problemele de somn.

Dacă nu agreați cafeaua negră aveți niște alternative sănătoase atunci când vă preperați cafeua preferată. După cum sa menționat mai sus, alternative sănătoase, cum ar fi utilizarea ingredientelor naturale sau căutarea unor produse care utilizează boabe de cafea cultivate organic, vă pot face cafeaua mai sănătoasă. Poftă bună!

sursa:https://homehacks.co/8-easy-ways-make-your-coffee-healthier/