Spirala daneză -O construcţie uimitoare în mijlocul pădurii! Priviţi ce se construieşte în Danemarca.

- Advertisement -

Un studio danez de arhitectură EFFEKT a proiectat o pasarelă de 600 de metri lungime ce se conectează la un turn de observare spiralat spectaculos. Turnul o oferă o panoramă de 360 ​​de grade a pădurii din Hasley, Danemarca. Turnul și coridorul se numesc  Experiența Treetop și vor face parte din Camp Adventure, un parc de distracţii în aer liber din pădurile oraşului Glisselfeld Kloster, Haslev.

Turnul de observare de 45 de metri a fost conceput având în vedere o minimă perturbare a pădurii unde a fost amplasat.

Turnul conține o structură de oțel solidă, dar nu este vizibilă pentru vizitatori. Proiectarea sa este subtilă și minimizează obstrucționarea vederii magnifice a peisajului.

- Advertisement -

 

La prima vedere, veți fi de acord că acest concept este uimitor, mai ales când vă plimbați pe această structură. Turnul oferă oamenilor o șansă de a experimenta adevărata magie a pădurii cu o vedere de 360 °. Acum ar trebui să existe un mod distractiv de a coborî, cum ar fi prin alunecare pe structură.

Întregul turn spiralat în mijlocul copacilor seamănă cu o tornadă de lemn gigantică. Baza și coroana turnului sunt mărită pentru a oferi un suport structural mai bun, care garantează siguranța tuturor vizitatorilor, permițând în același timp oamenilor să aibă o experiență interactivă vizuală mai ușoară cu spaţiul forestier.

- Advertisement -

La nivelul solului, vizitatorii trebuie doar să privească în sus și apoi să se îndrepte încet spre lumină.

Rampa spiralată pe 13 nivele a turnului de observare vă va duce în sus, tot mai sus până când ajungeţi deasupra copacilor. Apoi puteți să vă bucurați de o perspectivă de vizionare de 360 de grade. S-ar putea să nu doriți să părăsiți acest loc niciodată, deoarece este o oază de linişte şi pace interioară!

- Advertisement -

Regiunea Glisselfeld Klosters are un peisaj fantastic rar întâlnit într-o zonă deluroasă. Aceasta conține pârâiaşe, zone mlăştinoase și lacuri.

Prin urmare, Treetop este conceput pe două secțiuni. Partea inferioară va permite oamenilor să se bucure de copacii și puieții mai tineri, în timp ce partea cea mai înaltă permite oamenilor să se bucure de copacii vechi ai pădurii şi de perspectiva panoramică asupra zonei.

Traseul turnului pornește la nivelul solului şi conduce vizitatorii pe o rampă spre nivelurile superioare.

Vizitatorii pot ajunge uşor la nivelul de la parter, unde sunt destule alte lucruri de făcut.

Mulți oameni pot doar să stea în acel spaţiu umbrit, să se relaxeze și să obțină tot ce-şi doresc de la natură. Rampa conține elemente inedite de design cum ar fi un spaţiu pentru păsări, precum și poduri și bucle pentru a face această experiență de neuitat.

Pasajul este sigur și ușor accesibil oricui. Designerii intenționează să-l facă accesibil şi celor din scaune cu rotile. Oamenii se pot mișca liber și există suficient spațiu pentru toată lumea, astfel încât să nu vă simțiți claustrofobi pe măsură ce vă deplasați în sus sau în jos.

Treetop este ultima construcţie adăugată parcului Camp Adventure şi apoi va fi deschis publicului.

Parcul are în prezent aparaturi de zbor care vă pot duce la 25 de metri înălțime, iar noile căi de acces cu trepte sunt de așteptat să aducă vizitatorii din toate părțile, pentru a experimenta această aventură din toate perspectivele.