S-a săturat să fie judecată de felul în care arată. Mesajul acestei mame a ajuns să inspire o mulțime de femei din întreaga lume!

- Advertisement -

Mințile femeilor au fost influențate de mass-media timp de decenii. Acestea ne-au arătat imagini ale femeilor model extrem de slabe, apoi ne-au spun că ar trebui să arătăm ca acele femei, în ciuda faptului că femeile reale au corpuri cu forme şi dimensiuni extrem de diverse.

Această prezentare unilaterală a femeilor a indus deseori o imagine nesănătoasă și sentimente de respingere a propriilor corpuri, mai ales în rândul adolescentelor.

Recent însă, datorită unei schimbări de atitudine faţă de corporalitatea femeilor, lucrurile încep să se îndrepte într’o altă direcţie. Şi asta se datorează femeilor care au avut curajul să spună NU şabloanelor de frumuseţe promovate de media.

Bloggerul Kirsten Bosly din Australia este una dintre aceste femei. A ajuns să devină virală după ce a renunţat să-și ascundă corpul și a decis să şi-l accepte aşa cum este el. Totul a început într-o excursie la plajă cu propria ei familie. Încerca cu disperare să-şi ascundă formele corporale în loc să se bucure de vacanţă. În acel moment a înţeles că ea era propriul ei adversar cel mai înverşunat.

- Advertisement -

 

“Stăteam pe plajă, stresată de felul în care arăta corpul meu și am avut un moment de revelaţie când mi-am dat seama că singura persoană care mă judeca în acel moment eram eu”, a declarat Bosly pentru Todays. “Nimeni nu se uita la mine și singurul lucru care mă împiedica să mă relaxez și să mă bucur de viaţă era în capul meu.”

- Advertisement -

În acel moment am decis să mă iubesc și să-mi accept corpul. Când am ajuns acasă am scris pe Facebook despre ceea ce credeam şi simţeam eu şi multe femei  s-au regăsit în situaţia mea.

Iată ce a scris eu pe facebook: “Astăzi marcheaz un nou început pentru mine. Pentru că cea mai mare parte a vieții mele mi-am urât trupul. L-am disprețuit şi l-am respins. Am vrut atât de mult să-l schimb; l-am chinuit şi l-am abuzat. L-am învinuit pentru multe lucruri absurde.”, a explicat Bosly.

“Mi-a fost o rușine teribilă de el. Am evitat fotografiile cu familia mea de mai multe ori, pentru că nu îmi plăcea ce vedeam în ele”.

- Advertisement -

Dar aceasta este ziua în care ura de sine s-a încheiat pentru totdeauna. “Adevărul este că m-am săturat să-mi fie rușine de trupul meu, în ciuda faptul că de 41 de ani, acesta m-a susţinut în tot ce mi-am propus.”

Acum este pe punctul de a admira coperta revistei “Glamour” femei reale, cu forme a scris Bosly, iar acest lucru nu este ceva extraordinar. Revista consideră că acest lucru este un act revoluționar. Ea crede că este pur și simplu ceva normal. Așa că de astăzi se poate bucura pentru ceea ce este şi pentru corpul ei.

“I-am rugat să ne facă această fotografie, astfel încât copiii să-şi aducă aminte că ne bucurăm de această zi împreună, de celulita și de toate. Fără acoperire. Nu există prosop care să-mi ascundă corpul. Doar noi. Și știi ce? Nu-mi mai este ruşine. Mă uit la această fotografie și tot ce pot vedea este cât de fericiţi suntem și asta e minunat. În sfârșit, sunt liberă și mă simt grozav!”

Bosly a devenit virală datorită postării sale care a inspirat sute de femei din întreaga lume să-și iubească și să-și accepte trupurile.

Sperăm ca tot mai multe femei să ia exemplul lui Kristen Bosly.

sursa: Parentingisnteasy