Povestea unui veterinar rus care a salvat un tigru rănit (pe lângă zeci de pisici și câini)

- Advertisement -

Karen Dallakyan este un veterinar care lucrează și trăiește în Chelyabinsk, dar numele său este faimos în străinătate. El a fost invitat să se mute la Moscova, Grecia și SUA. Acesta poate găsi o modalitate de a lucra cu orice pacient și este pregătit să preia cele mai dificile cazuri și să trateze animalele exotice și periculoase.

Veterinarul și-a început cariera ca veterinar regulat. S-a născut la Erevan și a mers la Vologda pentru a studia . Mai târziu, el a mers la Chelyabinsk pentru o perioadă scurtă de timp și a decis să rămână să locuiască și să lucreze acolo. Mai târziu, când și-a dat seama că clinicile private se ocupau mai mult de realizarea unui profit decât de a ajuta animalele, și-a înființat propria companie. Lucrează de mai bine de 30 de ani.

- Advertisement -

Primul său pacient neobișnuit a fost un pui de leopard numit Garik care s-a născut într-o grădină zoologică din Kazan. El a fost adus cu paralizie care a fost cauzată de prea multă proteină în alimentația sa, deoarece puiul a fost hrănit incorect. Toată lumea credea că se va stinge, dar acest om cu suflet mare a reușit să-l vindece. Pisicile l-au ajutat cu tratamentul. Ele au masat micul prădător cu labele , ajutându-l să-și refacă din nou muschii.

Veterinarul nu numai că a primit recunoștință din partea animalelor pentru că le-a salvat viața, dar și el s-a îndrăgostit de ele . De exemplu, o maimuță pe nume Marusya a fost salvată de hipotermie. Pentru că animalul era destul de exotic, Dallakyan a început să caute informații despre cum să o trateze și  chiar să consulte  un doctor. Când maimuța s-a însanatosit, a început să vorbească cu medicul veterinar în limba sa și să-i mîngaie brațele. A început să atace personalul de gen feminin al clinicii – maimuța era geloasă pentru mântuitorul său.

Karen are o mulțime de povești ca aceasta despre animalele pe care le-a salvat, de la arici și lebede la lupi și lei!

- Advertisement -

Dar o poveste a schimbat complet viata veterinarului. Într-o zi, colegul său dintr-o altă regiune l-a chemat și i-a spus despre un tigru care a fost adus cu o febră teribilă și nu știa ce să facă cu el. Părea foarte îngrijorat.

- Advertisement -

În aceeași noapte, animalul imens a fost adus în Chelyabinsk. Pe fața lui era o rană uriașă care mirosea ca o descompunere. Procesul patologic se răspândise deja în țesutul osos al tigrului.

Veterinarul a avut grijă de tigrul pe nume Jorik. Tigrul era la un pas de m0arte timp de 6 luni. Când și-a dat seama, a făcut rău în încăperea în care era ținută, distrugând totul în fața lui – chiar și-a rupt bandajele. Dar, cu toate acestea, începea să se însănatosească. Și o dată după o altă intervenție chirurgicală, el a început să bea. De atunci, cei doi au dormit impreuna, au mâncat micul dejun s-au plimbat mult.

Când tigrul -sa recuperat în cele din urmă, medicul veterinar i-a chemat pe zookeeperi și le-a spus că ar putea ridica tigrul. Dar când au venit și au văzut că o parte din fața lui lipsea, ei au spus că 6 luni mai târziu l-ar lua pentru jupuire. Dallakyan nu a putut suporta gândul că se întâmplă și a început să strângă bani pentru a cumpăra tigrul însuși. El a cerut  bani si oamenilor din oraș și au fost de acord să ajute.

Veterinarul nu numai că a reușit să cumpere copilul tigru, dar l-a trimis și la un centru de reabilitare cunoscut sub numele de Utes, situat în Taiga. Deci, grație activității lui , tigrul a supraviețuit și și-a transformat colivia zoologică într-un habitat natural. Și, în cele din urmă, povestea lui a devenit celebră.

Este destul de greu să găsiți informații despre cum să tratați animale exotice. A fost dificilă în anii ’90 când a fost imposibil să căutați pe Google sau să vă conectați cu colegi din străinătate. În acel moment,  și-a întemeiat deciziile pe propria experiență și cunoștințe, a vizitat diferite conferințe și seminarii și a citit literatura de specialitate (uneori, în limbi străine, cu ajutorul unui dicționar la îndemână).

Una dintre cele mai importante lecții pe care le-a învățat de la pacienții săi a fost că trebuie să ascultati întotdeauna interiorul. „ Inima nu minte niciodată. Nu arată niciodată calea greșită “  .

Probabil că această abordare este ceea ce i-a permis să ajute nu numai câinii și pisicile, ci și tigrii, urșii, șerpi și alte animale periculoase. Și credeți sau nu, nu a fost niciodată rănit de aceste creaturi. Soția lui este sigură că animalele nu-i vor face rău soțului, deoarece pot simți că vrea să-i ajute .