Povestea lui Paul Newman și Joanne Woodward, cuplul care a reușit să rămână împreună timp de 50 de ani

- Advertisement -

Îi știm pe Paul Newman și Joanne Woodward ca fiind unul dintre primele cupluri de putere din showbiz. Ei sunt chiar considerați „cuplul de aur al Hollywood-ului”. Munca lor în fața și în spatele camerei ne-a surprins pe toți, dar povestea lor de dragoste este cu adevărat altceva.

Paul Newman și Joanne Woodward au fost căsătoriți timp de 50 de ani și, într-o industrie în care dragostea este adesea trecătoare, căsătoria lor lungă ne învață că dragostea adevărată poate dura pentru totdeauna.

Cum s-au cunoscut

- Advertisement -

Paul s-a născut în 1925 și Joanne în 1930. Povestea lor a început când agentul lui Woodward i-a prezentat un alt actor tânăr, pe atunci necunoscut, pe nume Paul Newman. După un timp, au lucrat împreună ca studenți pentru piesa Picnic din 1953 , care a fost debutul lui Newman pe Broadway.

Deși s-au înțeles foarte bine de la început, Newman era căsătorit cu Jackie White pe atunci, așa că relația dintre cei doi nu putea fi altceva decât o simplă prietenie. Cu toate acestea, cariera lor abia decola: el avea să apară în curând în Somebody Up There Likes Me (1956), iar ea a obținut un rol principal în The Three Faces of Eve (1957).

Cum s-au întâlnit din nou

- Advertisement -

La câțiva ani după ce s-au cunoscut, Paul și Joanne s-au întâlnit din nou în 1957, în timpul filmărilor pentru The Long, Hot Summer (1958), în care s-au uitat amândoi. Chimia dintre actori a fost greu de negat, atât în ​​fața, cât și în spatele camerelor. De fapt, acest lucru l-a determinat pe Newman să divorțeze de prima sa soție pentru a se căsători cu Woodward. Nunta a avut loc la sfarsitul lui ianuarie 1958 in Las Vegas si, dupa cateva zile la New York, au plecat in luna de miere in Anglia.

Viața lor după căsătorie

Paul Newman and wife Joanne Woodward arrive at the screening of HBO mini-series

Fericirea și apropierea cuplului nu s-au încheiat după ce și-au sărbătorit nunta. Au avut trei fiice și, în anii următori, au continuat să lucreze la noi filme, chiar jucând împreună în alte filme, precum Paris Blues (1961) și Mr. & Mrs. Bridge (1990). Newman a explorat, de asemenea, o nouă pasiune, regizorul și chiar și-a distribuit soția în Rachel, Rachel (1968). Performanța ei i-a adus o a doua nominalizare la Premiul Oscar.

Chimia era la fel de clară în alte aspecte ale vieții lor. Datorită sprijinului soției sale, Paul, împreună cu un prieten, a creat în 2005 o fundație care sprijină organizațiile educaționale și caritabile. Newman a devenit și un șofer de mașini de curse de succes.

- Advertisement -

Secretul unei căsnicii de lungă durată

Într-un interviu, Joanne Woodward a spus că „dacă cineva te face să râzi, inseamna ca ai gasit dragostea adevărată; și m-a făcut mereu să râd.”

Pe de altă parte, Paul și-a admirat profund soția și toate lucrurile pe care ea era capabilă să le facă, așa că încerca în mod constant să facă lumea să vadă tot ce este bun în ea. Și ea i-a răspuns susținându-l în toate proiectele cu care a venit.