Plantaţi aceste 8 flori în grădina și puteţi uita de ţânţari

- Advertisement -

Mușcăturile de ţânţar sunt enervante și dureroase. Mai rău, uneori pot fi mortale. Cu țânțarii care transportă boli, mulți proprietari au apelat la modalități mai naturale de a le menține la distanţă. Din fericire, o mare varietate de plante poate ajuta la păstrarea acestor dăunători enervanţi departe de casa ta și de tine.

Există o mare varietate de plante, inclusiv levănţică, galbenele și iarbă de citronelă, care pot descuraja țânțarii din jurul casei. Ce plante folosiți depinde în principal de preferințele dvs. personale. Lista de mai jos evidențiază unele dintre numeroasele plante care pot ține țânțarii departe de grădina dvs.

Iarbă de limon

Iarba de limon este una dintre cele mai bune descurajatoare naturale impotriva ţânţarilor din cauza mirosului pe care îl emite. Dacă aveți acestă plantă în grădină, asigurați-vă că le protejați de îngheț în timpul iernii.

- Advertisement -

Busuioc

Busuiocul este un excelent agent natural împotriva țânțarilor și este toxic pentru larvele țânțarilor, în special atunci când este plantat în jurul surselor de apă. Atunci când sunt plantate lângă o sursă de apă, natura toxică a plantei de busuioc reduce foarte mult numărul de ouă de țânțar produs, reducând numărul lor.

Tagetes

Această plantă este ușor de crescut și are un miros puternic care împiedică țânțarii și alți dăunători de grădină. Acestea fac mari adăugiri la frontierele grădinii dvs., sau în apropierea ariilor de terasă și a intrărilor în casă.

- Advertisement -

Cătușnică

Mai mult decât un favorit al pisicilor, acesta acționează ca o barieră naturală pentru țânțari. Se pare că este de 10 ori mai eficace decât substanța chimică care respinge substanțele chimice, catnipul este invaziv dacă nu este monitorizat corespunzător. Atâta timp cât îl țineți sub control, această unitate ușor de întreținut poate să țină țânțarii în afara grădinii.

Mușcată

Această plantă cu aromă de lămâie este populară printre grădinari. Cunoscută pentru florile sale frumoase, mușcatele parfumate păstrează țânțarii și alți dăunători departe de grădina dvs. Cresterea rapida, geranii parfumati cresc cel mai bine in climat cald si uscat, care primesc o multime de soare, desi se fac bine cand sunt crescuti in plante in climat mai rece.

- Advertisement -

Rozmarin

Folosit cel mai adesea ca o planta in retete, rozmarinul poate servi, de asemenea, ca un reflexant natural de ţânţari. Mirosul lemnos a plantei păstrează țânțarii și alte insecte în aer și este ușor de tăiat pentru a acționa ca granițe de-a lungul marginii grădinii. Unii dintre ceilalți dăunători care se mențin departe de rozmarin includ muștele de morcovi și molii de varză.

Mentă

Menta oferă un miros puternic, care poate ține țânțarii și alte insecte departe de grădina dvs. De asemenea, puteți utiliza uleiul plantei de mentă pentru a ucide larvele și ouăle multor specii de insecte, inclusiv uciderea larvelor de țânțari în 24 de ore de la expunere.

Lavandă

În plus față de mirosul său minunat, lavanda este cunoscută pentru respingerea țânțarilor și a altor insecte zburatoare. Prin plantarea levănțică în grădina dvs., este aproape asigurat faptul că țânțarii vor fi ținute la loc. O altă modalitate de a utiliza proprietățile de respingere a plantelor de țânțari este trecerea directă pe piele.

sursa: Home hacks