Pilda frizerului. O învățătură cu morala!

Într-o bună zi un vânzător de flori a mers la o frizerie. După ce acesta a terminat tunsoarea a spus: „Nu voi lua bani de la tine pentru că până la sfârșitul săptămânii voi lucra gratis, am decis să fac un fel de voluntariat, dacă pot să-l numesc așa”.

Vânzătorul de flori i-a spus „mulțumesc” și a plecat. A doua zi frizerul a găsit pe ușa frizeriei un bilețel de mulțumire și un buchet frumos de trandafiri pe care i l-a lăsat lângă ușă.

 

În altă zi a venit și un cofetar la acest frizer. După ce i-a tuns părul, frizerul i-a spus: „Nu voi lua bani de la tine pentru că până la sfârșitul săptămânii lucrez gratis”. Cofetarul a zâmbit și a plecat.

- Advertisement -

A doua zi frizerul a găsit un alt bilețel de mulțumire și un pachet cu prăjituri aromate.

După cofetar a venit un senator. Frizerul i-a spus și lui același lucru ca și celorlalți clienți: „Nu voi lua bani pentru că până la sfârșitul săptămânii lucrez gratis, fac voluntariat”. Senatorul s-a bucurat, a mulțumit și a plecat.

În ziua următoare, când a venit la lucru, frizerul a observat lângă ușă 3 senatori, o duzină de deputați, primarul orașului, câțiva funcționari publici, secretarul primarului, soția primarului și cinci copii de ai lor care îl așteptau acolo pentru o tunsoare gratis.

Aceasta este principala diferență dintre noi, oamenii obișnuiți, și cei „mari” care ne conduc pe toți.

V-a plăcut pilda? Scrieți-ne în comentarii și distribuiți articolul ca să afle și prietenii Dumneavoastră despre ea!

- Advertisement -
București
cer senin
14.3 ° C
16.2 °
12.8 °
61 %
2.2kmh
0 %
sâm
14 °
Dum
13 °
lun
14 °
mar
9 °
mie
7 °