O poveste cu final fericit pentru un câine fără nas! Priviți cum arată acum!

- Advertisement -

Mirabel a fost văzut rătăcind străzile din Kentucky de un bun samaritean. Pe măsură ce se apropiau de el, au observat ceva foarte diferit: micul câine – senior Terrier-ul îi lipsea un nas. Au chemat imediat controlul animalelor care se ocupî de câini cu leziuni teribile faciale.

Când ofițerii de control al animalelor s-au uitat mai atent la Mirabel, au observat nu numai că îi lipsea nasul, dar și buza superioară. Cauza era una naturală: s-a născut în felul acesta.

După o examinare medicală efectuată de personalul veterinar, au ajuns la concluzia că, cel mai probabil, avea o anomalie congenitală – asemănătoare cu faptul că avea un palat alungit. Ei, de asemenea, au stabilit ca acest câine de 9 ani a fost folosit pentru reproducere de pui.

- Advertisement -

După anii și anii de reproducere, Mirabel a rămas cu tumori mamare dureroase, o hernie inghinală și probleme dentare – toate adăugând la dificultatea de a avea dinții ei din ce în ce mai expuși.

Câinele Mirabel a fost transferat la Woodstock Animal Foundation. În ciuda problemelor legate de sănătate, Mirabel era foarte afectoasă.

- Advertisement -

WAF a postat povestea lui Mirabel pe Facebook și, în curând, au obținut donații de aproximativ 6.000 de dolari – mult mai mult decât obiectivul necesar pentru plata tuturor facturilor medicale. Donațiile suplimentare au mers să acopere facturile altor câini care au nevoie de intervenții chirurgicale sau de tratament medical. Povestea ei a atras atenția comunității locale.

În timp ce urmărea știrile într-o seară, Kelli Shook, din Toledo, Ohio, a văzut chipul prețios al lui Mirabel și a decis să o adopte.

Nu știu ce a fost. A fost doar ceva în inima mea care doar știa că ea era perfectă “, a spus Kelli The Dodo. “Era foarte prietenoasă, urcând la toată lumea, fără teamă de alte animale, fără teamă de oameni. E minunată cu copiii – adoră copiii.”

- Advertisement -

Kelli, un antrenor de viață și un consilier care lucrează în primul rând cu copiii, știa că Mirabel e un câine absolut minunat. Nu a durat mult până ca ei doi să lucreze unul lângă celălalt.
“Începem un program de tineret aici în zona noastră, unde putem învăța empatia copiilor prin folosirea animalelor care nu sunt considerate a fi în mod tradițional iubibile”, a spus Kelli. “[Cum ar fi] animale precum Mirabel, care au un fel de defect congenital sau au fost abuzate”.

Kelli spune că aspectul unic al lui Mirabel este șocant pentru copii, la început, inclusiv pentru alții, dar nu durează prea mult ca copiii să treacă peste el și să-și dea seama că este doar un câine normal.

“Copiilor nici nu le pasă. Ei cred că e atât de drăguță! “, a spus ea. “Și nimănui nu-i este teamă de ea, chiar dacă își arată dinții.”

Kelli îl folosește pe Mirabel pentru a-i învăța pe copii despre bunătate, acceptare și respect.
“Încercăm să o transformăm într-o lecție, spunând:” Vedeți, nu vă este frică de ea și nu vă pasă cum arată, așa că hai să încercăm să fim în felul acesta cu colegii voștri “, a explicat Kelli. “Dacă există un copil care arată diferit, să nu îi tratăm în mod diferit.”

Micuțul Jack Russell terrier ar putea avea câteva probleme de sănătate, dar ele nu par să o tragă în jos. Kelli crede că nasul ei este complet funcțional; ea miroase foarte bine și, ca majoritatea câinilor, este foarte motivată de alimente.

“Singura problemă este că ea pare constant că îi este frig. “, a adăugat ea.

În plus față de nas, Mirabel are un murmur la inimă – și, deși timpul ei pe această planetă este scurt, face parte dintr-o familie care o adoră.
“Nu suntem destul de siguri cât va fi în jur, dar vom face tot ce este mai bun din a doua jumătate a vieții ei și o vom ajuta pe alți copii între timp”, a spus Kelli. Doar pentru că un animal a avut o primă jumătate rea a vieții sale, asta nu înseamnă că nu poate fi un uimitor animal de companie sau de terapie “.

sursa:https://animalchannel.co/dog-without-nose-finally-finds-perfect-family/