O femeie locuiește într-un apartament de mic din Tokyo, dar consideră că este locul ideal pentru ea

- Advertisement -

Emma este o australiancă care s-a mutat recent la Tokyo și este foarte fericită în apartamentul ei atipic. Ea își poate atinge de ambele mâini întinse pereții apartamentului său din Tokyo, dar a învățat să trăiască așa fără a pierde nici una din facilitățile moderne ale tehnicii.

 După cum știți Tokio fiind o metropolă extrem de populată are apartamente extrem de mici, cee ce a stimulat designeri să găsească soluții de amenajare ce utilizează spațiul vertical.

Prin ușa din față a micului apartament al lui Emma, vei intra în spațiul de locuit extrem de îngust.

- Advertisement -

În stânga, veți găsi un mic dulap pentru depozitare, precum și un cuptor cu microunde, prăjitor de pâine și vase de bucătărie. Într-un astfel de studio mic, fiecare spațiu este gândit funcțional, iar spațiul de lucru al  Emma a fost plasat sub scară.

În colțul cel mai îndepărtat al micului apartament din Tokyo se află bucătăria practică și eficientă.

- Advertisement -

Având cuptor cu microunde, prăjitor de pâine în partea din față a apartamentului, se eliberează spațiu suficient pentru chicinetă. În acest spațiu Emma a plasat un arzător pentru gătit, o chiuvetă surprinzător de mare și un mini-frigider în partea de jos. Ea plasează blatul de tăiere peste chiuvetă atunci când are nevoie de spațiu pentru prepararea alimentelor. Zona de ședere și de luat masa a lui Emma constă dintr-o pernă și o tavă specifică culturii japoneze.

Multe case japoneze dispun de mese plasate la sol, iar în locul scaunelor există perne pe podea. Datorită acestui spațiu limitat al apartamentului din centrul orașului, zona de mese a lui Emma nu este cea mai spațioasă, dar ea o face să funcționeze!

- Advertisement -

Baia a fost proiectată ideal pentru a economisi spațiu.

Cu spațiu suficient pentru a vă întoarce, baia are tot ce-ar putea avea nevoie – o toaletă, o chiuvetă și un duș. Ceea ce face ca această cameră să fie atât de unică este faptul că întreaga baie este dușul. Chiuveta se învârte pentru a acoperi toaleta (și pentru a păstra lucrurile ca hârtia igienică) și camera se transformă într-un duș confortabil.

Plafoanele înalte de la capătul apartamentului împiedică senzația de claustrofobie.

Ferestrele din partea de sus a apartamentului lasă lumină naturală să pătrundă și un balcon mic este ideal pentru Emma pentru aer curat și pentru a-și usca rufele. Urcând pe o scară puteți ajunge în zona de dormit care se află deasupra intrării apartamentului.

Chiar daca mansarda este suficient de mare pentru un singur pat (posibil chiar și unul dublu), Emma descopera consideră că acest spațiu e ideal pentru relaxare. „Ce animal se culcă în aer liber? Simt că animalele merg întotdeauna într-o peșteră sau doar încearcă să intre într-un colț sau ceva … Cred că o mulțime de oameni doresc să simtă că sunt într-un spațiu strâmt, frumos și confortabil. „, a explicat ea pentru Living big in a tiny house.

La doar 600 $/lună, paradisul ei este într-un apartament mic din imensul Tokyo. Faceți un tur complet urmărind videoclipul de mai jos:

sursa: HomeHacks