Nu mai folosiți chimicale pentru a scăpa de paianjeni. Vă arătăm câteva trucuri naturale pentru a scăpa de ei

- Advertisement -

Paianjenii sunt dezagreabili și ne dau fiori. Ei pot speria chiar și pe cei mai viteji dintre noi, chiar dacă diferența de mărime este clar în favoarea noastră.

Dacă locuiți într-o zonă împădurită, păianjenii vă pot invada total casa – atât în interior cât și pe terasă.
Deși sunt vizibili în timpul verii și în timpul iernii, se ascund primăvara. Îi observăm cum tronează deasupra capetelor noastre sau cum atârnă de tavan când suntem în momentele noastre cele mai vulnerabile, cum ar fi în baie sau în dormitor. Sau le observăm pânzele de paianjen pe ferestrele casei.

Nu trebuie să folosiți substanțe chimice pentru a scăpa de aceste insecte, pentru că, din fericire, există soluții naturale pentru a scăpa de păianjeni.

- Advertisement -

1) Aspirați praful și faceți curățenie frecvent

Păianjenii și multe insecte vor să stea în casă unde găsesc praf și mâncare, astfel încât o modalitate de a scăpa de aceste insecte este să curățați praful cât mai des posibil.

2) Bicarbonat de sodiu

Păianjenii pot fi îndepărtați cu bicarbonat de sodiu și nu se vor apropia de acesta, astfel încât puteți presăra oriunde doriți și veți scăpa de aceștia.

- Advertisement -

3) Spray natural

Faceți o soluție naturală de pulverizare prin amestecarea a 1 litru de apă, 3 picături de esență de mentă, 3 picături de ulei de lavandă și 1 lingură de oțet de cidru de mere.
4) Cedru

Paianjenii nu suportă mirosul de cedru, deci folosirea rumegușului de cedru in jurul casei dumneavoastră va ajuta la alungarea acestora din casă.
 5) Turmeric

Despre paianjeni se spune că sunt alergici la turmeric și că îl vor evita cu orice preț, astfel să puteți lăsa puțin turmenic în bucătărie și în orice altă parte a casei pentru a scăpa de ei.

- Advertisement -

 

6. Coji de citrice

Spiderii sunt eliminați și de mirosurile de citrice, astfel încât puteți folosi coaja lor pentru a-i ține la distanță. Tăiați coaja în bucăți de patru centimetri și puneți-le într-o oală și turnați-le peste o cană de apă fiartă și lăsați-o să se înmoaie peste noapte. Apoi scoateți bucățile și agitați bine lichidul într-o sticlă de pulverizare și pulverizați în zonele în care apar păianjenii.


7) Săpun lichid de lămâie verde

Spălați vasele cu săpun de lămâie verde pentru a alunga paianjenii din dulapurile dvs. sau lăsați câteva picături dintr-un vas mic pentru a face ca paianjenii să fugă. Puteți, de asemenea, să amestecați săpun cu puțină apă și să pulverizați amestecul pe plantele dvs. pentru a deranja ciclul de ouă al paianjenilor.
8) Scorțișoară

Presărați scorțișoară în jurul casei și păianjenii vor refuza să treacă linia de scorțișoară pe care ați presărat-o.
9) Oțet alb

Conținutul de acid acetic din oțet va ține paianjenii departe de casa dumneavoastră. Se amestecă într-o sticlă de pulverizare părți egale de apă și oțet și se pulverizează peste tot unde vedeți păianjeni sau pânzele acestora.
10) Plante de eucalipt

Mirosul de mentol de la planta de eucalipt va îndepărta păianjenii. Puteți crește una lângă casa dvs., dar va avea nevoie de soare, de hrană și de udare frecventă. De asemenea, vă aduce un miros frumos în jurul casei dvs.!

Sursa: HomeHacks