Ne plac casele moderne cu un design plăcut, dar ce părere aveţi despre acestea? Cele mai stranii case din lume!

- Advertisement -

Unul dintre cele mai frumoase lucruri ale umanităţii este de a vedea cât de unici suntem cu toții. Unii dintre noi au abilități sportive deosebite și câștigă medalii olimpice de aur. Alții sunt muzicieni incredibili ce compun simfonii uluitoare. Și unii dintre noi creează cele mai uimitoare opere de artă. Oamenii sunt creativi și arată acest lucru în tot ceea ce fac, mai ales când trăiesc în propriile lor creații.

Am adunat pentru dumneavoastră unele dintre cele mai ciudate case din lume, exemple ale creativităţii umane nelimitate. Inspirați-vă şi începeți să vă proiectați propria casă!

Când să trăiești pe Pământ nu este suficient!

Oamenii care au construit această casă cred că s-au săturat de traiul banal de pe Pământ, așa că au decis să trăiască sub acesta. Așa este, casa a fost construită subteran! Nu numai că nu trebuie să-și facă griji cu privire la vecinii care se uită înăuntru, dar casa are, de asemenea, propriul cinematograf și o sală de gimnastică complet echipată. Pentru 6 milioane de dolari ai putea avea o casă ca asta!

- Advertisement -

Nu vă aruncaţi visurile în toaletă! Numai dacă, desigur, acestea nu sunt chiar toaletă.

Cu siguranţă nu aţi auzit până acum de Asociația Mondială a Toaletelor. Dacă nu ne credeți, nu ezitați să căutaţi. Primarul orașului Suwon, Sim Jae-Duk, a decis în 2007 că dorește să aducă un omagiu înființării Asociației Mondiale a Toaletelor. Cum altfel decât construind o casa de 1 milion de dolari care arata ca o toaleta? Una mare şi comodă!

Dacă sunteți un iubitor de muzică, această casă ar putea fi mai mult pe stilul dumneavoastră:

Casa în formă de pian şi vioară este visul oricărui muzician

În încercarea de a atrage atenția asupra orașului Huainan din China, studenții de la Universitatea de Tehnologie din Hefei au proiectat o clădire în forma unui pian și a unei viori. Sperăm că se cântă o muzică incredibilă acolo!

- Advertisement -

Casa este perfectă pentru Fred Flintstone, dar unde este Dino?

Casa din Penedo, cunoscută sub denumirea de Casa de piatră este situată în Munții Fafe din Portugalia. Din motive evidente, ea a devenit poreclită „casa lui Flintstone”. 

Dacă sunteți puţin introvertit sau nu vă place să aveți vecini, această casă următoare este pentru dumneavoastră:

- Advertisement -

Această casă este sanctuarul perfect pentru cei care ce vor să se bucure de singurătatea lor

Maxime Qavtaradze, un călugăr de 59 de ani, trăiește la Mănăstirea Pillar Katskhi, în Chiatura, Georgia, de unul singur. Cu siguranță ar trebui excludem cumpărături din programul de evadare din plictiseală, dar perspectiva de sus merită tot efortul!

        Această casă specială plasează la un alt nivel evadarea din lumea reală

Proprietarii acestei case, situate în Inverloch, Australia, au vrut o casă unică care să le ofere o perspectivă asupra apei și au vrut ca această construcţie să fie în armonie cu natura ce o înconjoară. Astfel, arhitectul James Stockwell le-a proiectat acasă, care plutește deasupra solului, la fel ca o navă spațială. Nu numai că arată futurist, dar amprenta sa asupra naturii este mult mai mică decât se poate crede.

Sunteţi suficient de deschişi pentru a trăi într-o casă transparentă?

Această casă transparentă din Tokyo, Japonia, cunoscută și sub denumirea de House NA, a fost concepută pentru a imita modul în care strămoșii noștri străvechi trăiau în copaci.

Chiar daca locuinţa nu arata exact ca un copac, designerii de la  Sou Fujimoto Architects, au creat camerele pentru a arata ca ramurile unui copac.

Trecerea de la cameră la cameră este un fel de legănat de la ramură la ramură. Tarzan ar fi mândru de o asemenea casă, cu siguranţă!

Această casă parcă este inspirată direct din paginile unui roman tolkian.

În 2003, Simon Dale a vrut să se mute, și familia sa, într-o locuință cu impact redus asupra mediului. Și, ca un mare fan al francizei Stăpânul inelelor, a știut exact cum va arăta noua sa casă.

Simon a cumpărat șapte hectare de teren și materiale de 4.000 de dolari și a creat casa fantastică mult visată. După numai patru luni de muncă, Simon are casa de hobbit perfectă pentru familia sa!

V-ați întrebat vreodată cum e să trăiești sub o stâncă?

Benito Hernandez locuiește în această casă în Coahuila, Mexic de peste 30 de ani împreună cu familia sa. Casa este făcută din cărămidă uscată la soare, iar acoperișul o stâncă care are un diametru de 131 metri!

Casele ce par a ieși din pământ

Aceste case în formă de cupole au fost construite de către Domes for the World, o companie cu sediul în S.U.A. Acestea au fost construite pentru sătenii care și-au pierdut casele din cauza cutremurului de anul trecut din Yogyakarta, Indonezia.

Așa se pare că arată o casă atunci când vrei să fii o sirenă toată viața ta

Această casă colorată în formă de cochilie, situată în Mexico City, a fost construită în 2006 de Javier Senosiain.

Interiorul este un amestec de arhitectură modernă și artă contemporană. Peretele de intrare din vitralii împrăștie culori luminoase în toată camera.

Nu numai că este suficient de simplu pentru a avea stil, dar există suficient spațiu pentru toți prietenii dvs. să se bucure de o noapte de filme și de pizza.

Dacă ești claustrofobic, casa următoare de pe lista noastră îți va da coșmaruri:

Cea mai subțire casă din lume se află în Varșovia

În  trecutului său dureros, Varșovia a fost distrusă de bombardamentele războiului. Dar Jakub Szczęsny a văzut încă frumusețea orașului rupt de război, deci a decis să încerce să ajute orașul să treacă din trecut în prezent.

Multe clădiri din trecut sunt încă intacte, dar nu se integrează cu orașul modern care crește în jurul lor. Din acest motiv, există o mulțime de spații goale în tot orașul.

Jakub Szczęsny a hotărât să umple o parte din acel spațiu, construindu-și casa chiar în spațiul dintre două blocuri.

Este suficient spațiu pentru un pat mic. Ce altceva ai nevoie pentru un somn bun? Această casă îl va face Tony Hawk gelos.

 Casa skateboarderilor

Această casă a fost proiectată de fostul campion mondial Pro-Skating, Pierre Andre Senizergues. Și-a construit casa /skateparcul în frumoasa Malibu, California.

A fi capabil să faceți skateboard-ul în interiorul casei dvs. cu toți prietenii dvs. este ca un vis devenit realitate pentru Senizergues.

Această casă Brooklyn este de fapt construită pe interiorul unui turn de ceas

După cum puteți spune, acest penthouse de 7000 de metri pătrați oferă una dintre cele mai bune vederi pe care New York City le oferă. Bonus: ora exactă.

Nu ar trebui să te uiți niciodată la un ceas, iar viziunea este spectaculoasă, dar merită oare prețul de 18 milioane de dolari?

Această casă nouă ne face să ne teleportăm imediat.

Aceasta este cu siguranța casa unui fan înrăit Star Trek.

Tony Alleyne a construit această casă pentru a reproduce interiorul companiei Starship Enterprise.

El a inclus chiar și cele mai mici detalii, cum ar fi luminile cu LED-uri și efectele sonore intergalactice. Orice treker ar fi fericit să trăiască mult și să prospere în această casă.