Incalzirea globala este unul dintre cele mai mari pericole din ziua de azi. Schimbarea climei cauzeaza fenomene meteorologice devastatoare, precum uraganele masive ce au distrus orase intregi din SUA si insule din America Centrala, si modificarea ecosistemelor de care depind nenumarate specii din intreaga lume.
În ultimele patru decenii, multe dintre acțiunile ființelor umane au uc1s mai mult de jumătate din fauna salbatica de pe întreaga planetă. Cea de-a doua ediție a Living Wide Index a World Wide Foundation (WWF) a raportat că peste 60% dintre mamifere, reptile, păsări și pești au murit între 1970 și 2014.
„Este similar cu eliminarea întregii populații din America de Nord, America de Sud, Europa, China și Oceania. Aceasta este imensitatea impactului generat de oameni ”, a declarat Mike Barret, directorul WWF.
În ultimii 40 de ani, cea mai mare lovitură a fost primită de America de Sud și Centrală, deoarece au pierdut 90% din regatul animalelor.
Trebuie menționat că una dintre cele mai mari amenințări la adresa faunei și florei sălbatice sunt activitățile agricole. Una dintre cele mai mari piețe de pe planetă, declanșată de consumul uman.
Se crede că până în anul 2050, doar o zecime din lume nu va fi afectată de munca umană. Aceste informații provin de la Zoological Society of London, pentru organizarea WWF.
Cresterea temperaturii apelor poate fi fatala nu doar pentru speciile care depind de mari si oceane, dar si pentru speciile terestre. Din pacate, conform ultimelor estimari, fara masuri drastice, incalzirea globala nu se va opri si va cauza nenumarate tragedii pe viitor, precum disparitia unor specii vitale pentru ecosistemele lor.