Acasă Inspiraţie Greșeli de evitat când faci cumpărături

Greșeli de evitat când faci cumpărături

0

Nimănui nu îi place să meargă la cumpărături, dar este doar unul din acele lucruri pe care trebuie să le faci. Facem listele noastre și încercăm să facem tot ce putem pentru a cumpăra alimente sănătoase care ne vor alimenta familia și le va oferi o mulțime de energie. Dar asta nu este întotdeauna așa de ușor precum pare.

Alimentele sănătoase sunt uneori mult mai scumpe decât cele nesănătoase. Este, de asemenea, mai puțin convenabil. Evitând anumite obiceiuri proaste pe care le aveți în timp ce faceți cumpărături, puteți opri depășirea cheltuielilor și începeți economisirea. S-ar putea să nu fie ușor, dar evitarea unor greșeli simple poate face o mare diferență în contul dvs. bancar. Imaginați-vă că ați putea să cheltuiți acești bani pe altceva decât pe alimente.

Dacă doriți să găsiți o modalitate de a economisi bani pe alimentele pe care le cumpărați în fiecare săptămână, aceste sfaturi vă pot ajuta. Uneori nu e vorba de lucrurile pe care nu le faci, dar lucrurile pe care le faci ar putea costa bani. Nu face aceste greșeli comune de cumpărături.

1. Nu verificați prețurile

Dacă sunteți unul dintre acei oameni care zboară prin magazin fără a verifica prețurile, s-ar putea să simțiți că ați găsit o modalitate de a vă termina cumpărăturile mai repede. Asta poate fi adevărat, dar probabil că cheltuiești mai mulți bani. Merită să cheltuiți câteva secunde în plus pentru a compara prețurile și a economisi bani.

2. Cumpărarea produselor de marcă

Sigur că produsele de brand nume arată întotdeauna cel mai bine, dar sunt cu adevărat mai bune? În majoritatea cazurilor, plătiți pentru ambalajele fanteziste și nu ceea ce se află în interiorul acestora. Alte produse sunt la fel de bune și aproape întotdeauna costă mai puțin. Cel puțin încercați să citiți conținutul înainte de a vă angaja să cumpărați doar un produs de marcă.

3. Cumpărarea de înlocuitori de carne

A fii vegetarian nu este ușor și unii oameni încă mai caută gustul sau textura de carne în mesele lor. Sigur că imitațiile de carne sunt convenabile, dar sunt și ele scumpe. Dacă doriți să rămâneți vegani și economisiți bani, uitați carnea, chiar și diverse forme de imitație. Nu prea merită!

4. Nu faci o listă

Dacă nu faceți o listă de cumpărături, puteți să cumpărați lucruri de care nu aveți nevoie și să vă facă să uitați lucrurile pe care le faceți. Acesta poate interfera cu planurile dvs. de masă și vă va face să faceți mai multe călătorii la magazin, ceea ce duce la cumpărarea mai multor persoane decât aveți nevoie.

5. Achiziționarea produselor pre-tăiate

Produsele pre-tăiate sunt convenabile, dar sunt și foarte scumpe. Puteți economisi o grămadă de bani pe fructele și legumele dvs. preferate doar prin tăierea lor. Cu excepția cazului în care fructele pre-tăiate sunt singurele disponibile în vânzare este probabil o pierdere de bani. Merită acest cost suplimentar?

6. Ignorarea reducerilor

Magazinele oferă adesea reduceri sau oferte speciale în anumite momente ale săptămânii sau lunii. Nu le ignorați. Aceste oferte sunt în valoare de timp și bani. Acordați atenție anunțurilor și pliantelor pentru a găsi oferte la magazinele locale.

7. Nu cumpărați vrac

S-ar putea să te uiți la produsele vrac ca fiind mai scumpe, dar ai putea economisi bani cu ei pe termen lung. Este posibil să puteți cumpăra carne și alte produse în vrac, să le separați în pungi și puse în congelator și apoi să le utilizați după cum este necesar. Comparați întotdeauna prețurile!

8. Cumpararea produselor non-alimentare de la magazinul de produse alimentare

Nimeni nu vrea să meargă la mai mult de un magazin pentru a obține lucrurile de care au nevoie, dar dacă înseamnă economisirea banilor, sunteți dispus să o faceți? Cumpararea produselor de toaletă și a altor produse de la magazinul de produse alimentare ar putea costa o mulțime de bani. Ele sunt adesea mult mai ieftine la magazinele cu discount.

9. Achiziționarea produselor din fața rafturilor

Probabil purtați doar primul produs pe raft când faceți cumpărături. Dacă sunteți în grabă, acest lucru este de înțeles, dar este posibil să cumpărați cel mai vechi produs pe raft. Magazinele de produse alimentare depozitează rafturi, în special coolere, din spate. Asta înseamnă că produsele mai proaspete nu sunt în față.

10. Cereale 

Este greu să le ignorați, dar treceți peste strategiile de marketing. Companiile vor face orice pentru a-și vinde produsele la un preț mai mare. Doar obțineți lucrurile de care aveți nevoie și nu permiteți anunțurilor sau trucurilor să vă determine să cumpărați altceva sau să plătiți mai mult. Există un motiv pentru care sunt numite trucuri.

11. Cumperi mereu proaspăt


Sigur că proaspetele sunt cele mai bune în cele mai multe cazuri, dar asta nu înseamnă că trebuie să cumpărați mereu produse proaspete. Gândiți-vă la modul în care utilizați elementul. În unele cazuri, alimentele congelate sau conservate pot fi o opțiune mai bună și aproape întotdeauna mai ieftine. Nu vă fie frică să comparați prețurile produselor proaspete cu conserve și congelate.

12. Produse semipreparate

Majoritatea oamenilor sunt ocupați și doresc mese ușor de pregătit. Aceste mese pregătite pot fi tentante, dar nu primești prea multă hrană pentru buzunarul tău. În schimb, cumpărați ingredientele de care aveți nevoie și faceți aceeași masă. Utilizați resturile pentru a crea propriile preparate și congelațile pentru zilele aglomerate din viitor.

13. Achiziționarea de produse care nu sunt de sezon

Dacă dorești anumite fructe sau legume, încearcă să le ții până când sunt în sezon. Dacă faceți contrariul, veți plăti mai mult pentru ei. Puteți încerca întotdeauna fructe și legume congelate sau conservate dacă aveți nevoie de ele, dar nu doriți să plătiți prea mult atunci când nu sunt în sezon.

14. Cumpararea condimentelor exotice

Adăugarea condimentelor exotice la mese poate părea distractivă, dar prețurile acestor condimente pot fi scandaloas de mare. În cele mai multe cazuri, nici măcar nu aveți nevoie de ele sau puteți găsi un condiment intern care este similar. Nu pierdeți banii pentru ceva ce nu trebuie să adăugați la masă.

15. Faceți cumpărături când sunteți înfometat

Dacă ați făcut vreodată cumpărături în timp ce vă este foame, probabil ați făcut deja această greșeală. Îți vine să cumperi și să mănânci totul în magazin. Dacă sunteți pe un buget redus, acest lucru poate face dificilă menținerea pe drumul cel bun. Luați o gustare înainte de a intra în magazinul, astfel încât să nu vă depășiți suma.

Sursa:https://homehacks.co/30-shopping-mistakes-costing-you-money/