Doi artiști transformă bărcile în studiouri plutitoare de artă și fotografie pentru a călători în Europa

- Advertisement -

O seară de vis îmbină un loc confortabilă, cu lumini speciale și un peisaj frumos chiar în fața ferestrei, iar  pentru artiștii germani Claudius Schulze și Maciej Markowicz este o mare provocare. Propunerea lor este să călătorește în Europa cu proiectul lor de două bărci, cu multe alte avantaje ale acestei minunate aventuri.

Când cei doi artiști s-a întâlnit, unul dintre ei, Claudius Schulze, trăia deja pe o barcă pe care a transformat-o într-un spațiu de locuit. „Aceasta a fost doar o idee despre mine și câteva prieteni pentru a construi o barca din nimic, deci tot ce am început a fost doar un pic de lemn dintr-un magazin de bricolaj si asta este ceea ce este acum – un lucru plutitor și atât. „, a explicat fotograful peisagist, care pentru acest proiect și-a transformat casa într-un centru de artă creativ, un spațiu pentru discuții și ateliere. „Vizitatorii sunt bineveniți la bord pentru a participa la un dialog despre viziune, formare, creație și mediu, precum și pentru a observa fotografiile artiștilor”, afirmă descrierea acestei ambarcațiuni pe pagina oficială a proiectului.

- Advertisement -

 

Celălalt artist, Maciej Markowicz, visează să construiască o barcă ca și proiect de artă începând din 2012, când a realizat prima schiță pentru ceea ce acum este numit Obscurabus – o obscură de cameră plută. Visul său este acum o realitate în interiorul căreia vizitatorii pot vedea proiecții unice și se admira opera artistului.

- Advertisement -

Artiștii care călătoresc au pornit în noiembrie 2017 la Hamburg și au vizitat până acum Amsterdam, Paris și Berin, unde intenționează să-și petreacă primăvara viitoare. Ei intenționează să se întoarcă la Hamburg în iunie pentru Trienala de Fotografie a orașului.

 

- Advertisement -

Cu toate acestea, nu este vorba doar de un Airbnb ambițios ci este o parte a unui proiect de artă.

 

 

 

 

 

 

 

sursa: Demilked