Cum să faceţi o încuietoare eficientă pentru uşă dintr-o furculiţă

- Advertisement -

Unele trucuri pot fi cu siguranță inventive și unice dar asta nu înseamna ca nu pot fi și practice. Următorul ghid nu este unul tipic, dar este unul care poate fi extrem de important dacă doriți să aveți mai multa siguranță.

Cine nu o găsit măcar o dată o încuietoare stricată sau o uşă fără încuietoare?

Multe uși de motel, locuri de închiriat și toalete nu sunt destul de sigure, dar un truc util poate schimba toate acestea.

Phil Crockett ne arată că tot ce aveți nevoie pentru un pic de securitate suplimentară este o furculiță ieftină.

- Advertisement -

Este metoda perfectă de a modifica rapid o ușă și de a o face mai greu de spart.

Furculiță va fi folosită ca încuietoare și veți avea nevoie de o menghina, un ciocan și un ferăstrău metalic, dar întregul proces durează doar câteva minute.

În primul rând, asigurați-vă că aveți o furculiță care se potrivește în gaura zăvorului. În mod ideal, veți dori o furculiță cu vârfuri de până la doi centimetri lungime și un mâner care se înclină astfel încât să puteți utiliza cu ușurință mânerul pentru a aluneca între vârfuri.

- Advertisement -

Introduceți furculița în orificiul de blocare și luați un marker pentru a pune o linie pe vârfuri pentru a vedea cât de adânc este gaura zăvorului.

În continuare, poziționați furculița pe o menghina în timp ce veți folosi forța brută. Așezați vârfurile astfel încât să fie poziționate în menghina până la linia pe care tocmai ați făcut-o cu markerul.

- Advertisement -

Luați un ciocan mare și loviți furculița de câteva ori pentru a îndoi vârfurile până la un unghi de 90 de grade. În cazul în care menghina este destul de strânsă, nu veți avea probleme îndoind această furculiță.

Următorul pas este să tăiați mânerul furculiței cu un ferăstrău metalic sau altceva capabil să taie materialul. Asigurați-vă că mânerul se potrivește chiar între vârfuri, acest lucru este important pentru mecanismul de blocare.

Dacă nu se potrivește, nu va panicați. Lucrați la marginile și părțile laterale ale furculiței până când mânerul se potrivește perfect, deși acest pas nu este, de obicei, necesar.

Acum că avem două jumătăți de furculiță, le putem folosi ca o încuietoare eficientă.

Puneți vârfurile direct în slotul de închidere și închideți ușa. Apoi, introduceți mânerul în vârful mijlociu până nu se mai potrivește.

Și asta a fost, o metodă simplă, dar extrem de eficientă și inteligentă, pentru a vă asigura ușa.

Cu aproape 25 de milioane de vizionări pe YouTube, ghidul lui Phil pentru a face o încuietoare de casă a devenit cu siguranță foarte popular.

Este uimitor ce puteți face cu un pic de creativitate și obiecte de zi cu zi!

sursa: Home Hacks