Cum putem curăţa o tigaie arsă folosind doar 3 ingrediente pe are le avem în bucătărie.

- Advertisement -

De acum nu te vei mai supără când vei vedea tigaia preferată că s-a ars. Cu doar 3 ingrediente o poţi curătă foarte rapid şi cu siguranţa ai deja aceste ingrediente în bucătărie. Avantajul acestor ingrediente este că nu folosim nimic chimic şi le avem tot timpul la dispoziţie.

Ingredientele de care avem nevoie sunt oţetul, praf de copt şi apă. Parcă este prea simplu, nu? Ei bine aceste 3 ingrediente sunt foarte puternice şi te vor ajuta cu siguranţă să rezolvi această problemă.

Nu este nevoie să facem amestecul într-un alt vas pentru că această metodă implică să turnăm îngredientele pe rând. Pentru asta avem nevoie de o cană de oţet, două linguri de praf de copt şi o cană de apă.
amestec-sticla
Prima oară punem apa în tigaie apoi turnăm oţetul. Lăsăm tigaie pe foc pând când fierbe amestecul de apă şi oţet. După ce a fiert bine, o tragem de pe foc şi adăugam praful de copt. Acesta este punctul în care ne apucăm de curăţat.
praf-de-copt-in-tigaie
Dacă tigaie este arsă rău, atunci vor mai rămâne pete şi pentru asta facem un amestec de apă şi praf de copt. Acesta trebuie să arate ca o pastă pe care o punem deasupra petelor rămase şi o lăsam câteva minute să acţioneze. După ce a trecut acest timp, ne apucăm să o curăţăm cu un burete mai abraziv.
tigaia-final
Cu aceste ingrediente este uşor să curăţăm orice arsură, uneori se curăţă chiar mai bine decât cu soluţii cumpărate din magazin. Încearcă şi tu acest lucru şi te vei convinge cu siguranţă!