Cum poți să-ți transformi un spațiu mic într-o fermecătoare locuință?

- Advertisement -

Un spațiu mic ar putea părea dificil de decorat, dar nu este atât de dificil precum pare. Folosind opțiunile de culoare, lumină și economie de spațiu, puteți personaliza fiecare spațiu mic din casa dvs. Urmați aceste sfaturi pentrua vă reinventa spațiile mici din casa dvs și a o transforma în casa visurilor dvs.

1.Adăugați culoare pentru a crea o imagine spațială diferită

Începeți prin adăugarea de culori în spațiul dvs. mic. Prinderi colorate includ covoare de mici dimensiuni bogate în textura; coloranți sau pânză, precum și coșuri de răchită pe rafturi. De asemenea, puteți utiliza plantele pentru a adăuga o notă de verde; doar asigurați-vă că nu aglomerați zona cu prea multe plante pentru a evita ca aceasta să arate ca o junglă.

2. Completați designul cu o temă

- Advertisement -

Când decorați un spațiu mic, încercați să păstrați o temă pentru fiecare zona în funcție de personalitatea dvs. Opțiunile de culoare ar trebui să completeze orice mobilier. De asemenea, decorați-vă cu restul casei în minte. Îți place un anumit tip de pictură? Asigurați-vă că ați inclus acest lucru în decorul camerei.

3. Optimizați fiecare spațiu

Câteva mici modificări pentru a adăuga spațiului dimensiuni suplimentare. Îndepărtarea ușilor principale și înlocuirea lor cu margele sau perdele este o modalitate foarte bună de a îmbunătăți fluxul de trafic. Modificările structurale, cum ar deschiderea spațiilor de la bucătărie spre alte camere pot crea mult mai ușor dimensiuni suplimentare ale locuinței.

4. Aranjați în spațiul dvs ceea ce vă place

- Advertisement -

Aranjați-vă  zonele preferate cu lucruri pe care le prețuim, indiferent dacă acestea sunt picturi, ciorapi mici sau alte decorațiuni pe care vă place să le afișați. Acest lucru este deosebit de important dacă aveți o colecție mare de articole pe care doriți să le expuneți. În acest caz, puteți roti colecția dvs. pentru a afișa elemente diferite în timp.

5. Utilizați dungile pentru a adăuga lățimea spațiului

La fel ca și cu îmbrăcămintea pe corp, dungile adaugă iluzia lățimii unui spațiu. Acest lucru face ca spațiile mai mici să pară mult mai mari decât sunt de fapt. Metodele ușoare de a adăuga dungi se fac prin vopsirea podelei sau prin utilizarea de materiale dungate pe perne și mobilier. Asigurați-vă însă că nu o exagerați.

6. Utilizați culori închise pentru cele mai mici spații

- Advertisement -

Folosirea culorilor întunecate într-un spațiu mic îl face să se simtă confortabil. Aceasta include vopsea închisă pe perete, dar nu negru. Puteți compensa culoarea închisă a peretului cu stropi de culoare complementară și plasând elemente strategice pe pereții spațiului.

7. Decorarea este esențială

Chiar dacă munca de decorare poate fi o corvoadă uneori, un design bine ales poate elimina senzația de disconfort al multor spații mici. O modalitate ușoară de a profita de decorare este de a instala rafturi. Puteți păstra mici cuțite, cutii goale umplute cu obiecte sau alte obiecte prețioase pe aceste rafturi.

8. Utilizați oglinzi pentru a maximiza lumina

Adăugarea oglinzilor este o modalitate foarte bună de a lumina un spațiu mic, întunecat, oferindu-i un aer frumos, aerisit. Oglinzile de pe perete sau chiar o oglindă de podea reflectă lumina în cameră, făcând-o să se simtă mai deschisă. Adăugați câteva accente și aveți un spațiu mic și confortabil în interiorul casei dvs.

Varietatea mare de opțiuni de decorare disponibile vă permit să înfrumusețați cu ușurință un spațiu mic în casa dvs. Folosind sfaturile de mai sus, vă puteți face acasă confortabilă și să arătate grozav în același timp.

sursa:https://homehacks.co/8-tips-beautifying-small-space/