Cele mai neașteptate moduri de utilizare a ziarelor vechi!

- Advertisement -

Întrucât mass-media noastră a trecut în zona virtuală într-o proporție covârșitoare, există din ce în ce mai puțini oameni care au ziare tipărite acasă. Cu toate acestea, mulți dintre noi, probabil, încă mai au stive de ziare vechi prin casă, dacă nu le-am reciclat deja sau nu le-am aruncat afară.

Dacă aveți o mulțime de ziare prin casă, vă arătăm în continuare câteva utilizări bune pentru ele:

1. Curățați ferestrele cu ele

Vechiul ziar este de fapt destul de bun pentru ștergerea ferestrelor, așa cum se dovedește. Ele pot produce chiar mai puține dungi decât șervețelele de pânză. Pentru ca aceastea să funcționeze și mai bine, încercați să folosiți oțet și soluție de apă pentru a curăța.

- Advertisement -
2. Uscarea pantofilor uzi

Dacă vă plimbați printr-o băltoacă și lăsați pantofii să se usuce în mod natural pe cont propriu, există șanse mari ca ei să înceapă să miroasă rău. Pentru a evita acest lucru, aruncați niște ziare vechi în pantofii dvs. Absorb o parte din apa în exces și ajută la combaterea mirosului.

3. Folosiți-le pentru a vă aranja frumos rafturile

Dacă aveți o mulțime de rafturi în casa dvs este posibil să fi luat în considerare cumpărarea de căptușeli pentru ele doar pentru a face lucrurile să pară un pic mai frumos. Totuși, nu este nevoie de asta dacă aveți ziare vechi în jur.

- Advertisement -
4. Utilizați-le ca hârtie de ambalaj pentru cadouri

Deși acest lucru nu ar putea fi ideal pentru orice ocazie, ziarul vechi poate fi folosit cu ușurință ca hârtie de împachetat pentru un cadou neobișnuit  pentru prieteni de ziua lor.

5. În mod similar, utilizați-le ca material de ambalaj pentru articole fragile

Dacă vă mutați și transportați obiecte fragile, de ce să nu împachetați cu ziare vechi în loc de folie de bule?

- Advertisement -
6. Puneți-o în startul dvs. de flori ca un potențial ucigaș de buruieni

Dacă aveți o problemă cu buruienile în grădina dvs., încercați să săriți ziare umede oriunde nu doriți ca buruienile să crească. Lăsați ziarul să se usuce pe teren timp de 24 de ore și apoi să îl acoperiți cu mulci sau cu sol. Aceasta este o substanță chimică liberă pentru a preveni creșterea nedorită, fără substanțele chimice pe care le puteți găsi într-un pesticid de buruieni.

7. Folosiți-l ca sursă pentru pornirea focului în șemineu

Dacă aveți o sobă de ardere a lemnului sau un șemineu și doriți să aveți un foc aprins rapid, ziarul vechi funcționează foarte bine ca un dispozitiv de declanșare a focului.

8. Să le folosiți într-un proiect papier-mache

Pentru pasionații de artă, papierul mache este o formă de artă compozită, care implică lipirea hârtiei ude în jurul unui fel de schelet sau alt obiect pentru a crea sculpturi! Ziarul este ideal pentru aceste proiecte și un mod distractiv de a petrece o după-amiază liberă.

9. Pentru a vă proteja podelele de noroi

Dacă aveți pantofii murdari și doriți să vă păstrați podeaua curată, de ce să nu folosiți unele dintre vechile ziare?

10. Împachetați fructele în ziare pentru a le ajuta să rămână proaspete

Simplu ambalarea merelor în ziar vă poate ajuta să rămână proaspete mai mult timp. În mod similar, înfășurarea roșiilor necopte le poate ajuta să se coacă mai repede!

11. Folosiți-l pentru a curăța bucăți mici de sticlă spartă

După ce ați strâns cele mai mari bucăți, puteți să vă udați ziarul și să-l dați peste zonă pentru a obține toate fragmentele prea mici pentru a le vedea.

12. Utilizați un ziar pentru a deșuruba un bec rupt

Dacă ați rupt vreodată un bec în timp ce era încă în dulie, încercați să folosiți un ziar pentru a-l scoate pentru o mică protecție suplimentară.

13. Puneți o grămadă de ziare sub o roată dacă rămâneți blocată în gheață și zăpadă

În plus față de (sau în loc de) sare, încercați să puneți un teanc de ziare sub roțile mașinii dvs. pentru a vă ajuta să vă împingeți dintr-un loc de gheață sau zăpadă.

14. Folosiți-le la căsuțe câinilor sau pisicilor pentru o curățare mai rapidă a locului

Pentru a proteja podeaua de orice accidente de animale, de ce nu linia partea de jos a cutitelor de pisicile de pisici si canise cu ziare pentru curatarea usoara?

15. Folosiți-le pentru a păstra vechile valize vechi

Dacă vă păstrați cu grijă pungile și valizele, acestea pot uneori să producă un miros de mucegăit. Pentru a evita acest lucru, aruncați într-un ziar vechi pentru a absorbi o parte din umiditate și miros.

sursa: https://homehacks.co/uses-old-newspapers