Construită în întregime din gheaţă, peştera Luyashan Mountain Ningwu din China este o adevărată comoară a naturii.

Astfel, spectaculoasa peşteră reuşeşte remarcabil să rămână îngheţată pe durata verii, chiar şi atunci când temperatura de afară depăşeşte 17 grade Celsius.

Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Academia Chineză de Ştiinţe Geologice, peştera este păstrată “la rece” mulţumită unui număr de factori, precum: fluxul sezonier al aerului şi pereţii stâncii, care sunt ca un scut împotriva căldurii exterioare, asigurând condiţiile perfecte pentru ca peştera, despre care se crede că datează de trei milioane de ani, să rămână îngheţată.

Interiorul are cinci nivele conectate printr-o reţea de poduri şi scări de gheaţă. Peisajul dezvăluit este uluitoare: un conglomerat de stalagmite, ţurţuri şi cascade, toate de gheaţă.

Peştera Luyashan Mountain Ningwu este vizitată de peste 1000 de turişti pe zi, atunci când este deschisă publicului în perioada mai-octombrie. Aici, turiştii pot petrece o oră în “Regatul Îngheţat”, timp în care pot lua parte la spectacolul oferit de către cele 200 de becuri de nuanţe diferite.