Care sunt cele 8 moduri prin care vă puteți menține dinții curați și sănătoși?

- Advertisement -

După ce dinții de lapte au dispărut, avem doar un rând de dinți permanenți pentru restul vieții noastre. Deși probabil cunoaștem toate elementele de bază ale îngrijirii dentare – periajul dinților, folosirea aței dentare și utilizarea de apă de gură – sunt încă multe lucruri suplimentare pe care le putem face pentru a ne asigura că dinții noștri sunt protejați. Există o părere comună că  apariția cariilor este un proces mai mult sau mai puțin ireversibil odată ce le avem, însă unele studii ne demonstrează că acest lucru nu este neapărat adevărat.

Vă propunem câteva remedii care să ne ajute să ne protejăm dinții în mod natural.

1.Schimbarea dietei!

S-ar putea să fi auzit înainte că zahărul nu este bun pentru dinți. Pe lângă acesta există și alți factori alimentari care ar putea afecta dezvoltarea cariilor dentare! Studiile au arătat că unele modificări ale dietei ar putea inversa, de fapt, procesul de deteriorare a dinților – în special prin reducerea produselor pe bază de cereale și creșterea cantității de calciu, lactate și alte vitamine.

- Advertisement -

2. Folosirea gumei de mestecat

Sortimentele de gumă fără zahăr includ și o substanță numită xilitol. Xilitolul este un îndulcitor natural care nu determină creșterea bacteriilor în gură. Mai mult decât atât, guma de mestecat duce la creșterea saliva ce ajută și la curățarea dinților.

3. Nu uitați să vă curățați și să vă schimbați regulat peria de dinți!

- Advertisement -

O mare atenție trebuie acordată periuței de dinți. Asigurați-vă că vă clătiți peria după fiecare utilizare și lăsați-o să se usuce liber. Asigurați-vă că alegeți o periuță de dinți cu peri care sunt suficient de mici pentru a lovi crăpăturile din dinți și înlocuiți-o atunci când aceasta se uzează.

4. Nu uitați de igiena dentară zilnică

Deși ar trebui să fie de la sine înțelese, asigurați-vă că faceți toate elementele de bază ale îngrijirii dentare pentru a vă menține dinții puternici și sănătoși. Asta inseamna periaj regulat, curățarea cu ață dentară și spălarea gurii!

5. Vizitarea stomatologului pentru curățarea periodică a dinților

- Advertisement -

Nu contează cât de bine ne îngrijim dinții, sunt anumite lucruri pe care nu le putem face singuri. În aceste situații o vizită la medicul dentist poate fi utilă. Deși periuța noastră de dinți poate face minuni, medicul dentist poate efectua o curățare specială – mai ales de tartru sau în  locurile greu accesibile.

6. Adăugați vitamine și alte suplimente pentru sănătatea dinților

În plus față de cele spuse până acum, încercați să includeți alimente și suplimente care vă ajută să vă întăriți dinții. Orice cu fibre, vitamina B, fier, magneziu sau vitamina D sunt în plus pentru dinții dumneavoastră.

7. Folosiți uleiul de cocos

Ca o protecție suplimentară, încercați să „mestecați” ulei de nucă de cocos pentru a da dinților o strălucire în plus. Pentru a face acest lucru, luați o lingură de ulei de nucă de cocos și lăsați-l în gură timp de 20 de minute, până când saliva și uleiul se încorporează într-o pastă albă. Apoi, scuipați compoziția. Acest proces vă ajută să eliminați din gură toate bacteriile dăunătoare.

8. Preparați-vă propria pastă de dinți

În cele din urmă, puteți chiar să vă faceți o pastă de dinți specială, acasă, dacă doriți. Pentru a face acest lucru, combinați pur și simplu câteva ingrediente sigure, formați o pastă și folosiți-o ca și orice altă pastă de dinți. Retetele pot varia, dar aici este o lista buna de ingrediente pentru a le lua in considerare dacă alegeți să vă faceți propria pastă de dinți.

sursa:Relieved