Aici sunt 15 plante mortale pe care le-ați putea avea acasă

- Advertisement -

S-ar putea să nu știți, dar unele dintre plantele sau florile din grădina dvs. ar putea fi destul de periculoase. Nu vă faceți griji, nu înseamnă că trebuie să scăpați de ele, ci să vă asigurați că copiii se află departe de ele.

Aceste 15 plante sunt superbe – dar ar putea fi mortale. Verificați grădina dvs. și fiți conștienți.

Unele plante s-ar putea să vă surprindă

1.Ricinul

Potrivit celor de la Cornell University College of Agriculture and Life Sciences, semințele plantei de ricin conțin una dintre cele mai otrăvitoare substanțe naturale de pe planetă – ricina. Poate provoca vărsături, diaree și hidratare severă. Ingestia unei singure semințe poate fi fatală pentru un copil.

- Advertisement -

2.Degețel

„Degețelul crește pe tot teritoriul Statelor Unite. Se cultivă în sălbăticie și este adesea cultivată pentru frumusețea sa în grădini private. Toate părțile plantei sunt otrăvitoare, eventual chiar mortale, dacă sunt înghițite „, spune site-ul oficial al Poison Control.

3.Crini

Fie că sunt crini de Paști, crini de tigru sau altă specie, inhalând doar o mică cantitate din această floare obișnuită poate fi extrem de periculoasă. Potrivit SF Gate, „oamenii care mănâncă orice parte a acestui crin poate prezenta o bătaie inimii neregulate, confuzie, supărare digestiva, diaree sau vărsături”.

- Advertisement -

4.Narcisa

Toate părțile acestei flori sunt toxice, cu toate acestea, vârful pare a fi cel mai iritant. Înghițirea poate provoca vărsături și palpitații ale inimii. Deși, Poison Control  spune că, de obicei, simptomele nu pun viața în pericol și se rezolvă după câteva ore.

5.Oleandru

Oleandrul este un tufiș frumos, cu flori strălucitoare în roșu-roz atunci când este înflorit, este absolut uimitor, dar și otrăvitor. „Plantele de oleandru conțin mai multe elemente toxice, incluzând glicozidele cardiace, saponinele, digitoxigenina, oleandrina, oleandrosidele, neriozida si alte toxine necunoscute”, spune  SF Gate. Înghițirea oricărei părți a plantei de oleandru poate duce la boli grave și, eventual, la moarte. ”

- Advertisement -

6.Cucută de apă

Departamentul Agriculturii al Statelor Unite spune că această plantă sălbatică este cea mai toxică din toată America de Nord. Doar o cantitate mică din această plantă va duce la convulsii violente foarte puternice iar uneori la moarte.

7.Tisa

Tisa este o plantă veșnic verde care este foarte otrăvitoare, cu excepția fructelor. Boabele sunt comestibile și dulci, dar semințele din interior sunt extrem de toxice. Spre deosebire de păsări, stomacul uman descompune stratul de semințe și eliberează taxani în organism, ceea ce poate fi fatal.

8.Lăcrămioară

„Viziunea neclară, diaree, vărsături și greață, dezorientare, somnolență, dureri de cap, erupții cutanate roșii, salivare excesivă, modificări bruște ale ritmului cardiac și moarte posibilă” sunt simptomele și efectele pe care Lăcrămioara le pot avea.

9.Rubarbăr

Desigur, mulți oameni mănâncă rubarbă în fiecare zi, dar nu toate părțile acestei plante sunt comestibile. Tulpinile sunt delicioase în plăcinte și alte feluri de mâncare, asigurați-vă că nu mâncați frunzele. „Acidul oxalic este compusul prezent în frunzele de rubarbăr care poate provoca otrăviri”, spune Livestrong. Acest lucru poate provoca simptome teribile, cum ar fi diaree, vărsături, dureri oculare, convulsii, comă sau moarte.

10.Glicină

„Semințele sunt produse în păstăi asemănătoare celor de la Laburnum (lanțul de aur) și, asemenea semințelor acelei plante, sunt otrăvitoare. Toate părțile plantei conțin un saponin numita wisterin, care este toxic dacă este ingerat și poate provoca amețeli, confuzie, probleme de vorbire, greață, vărsături, dureri de stomac, diaree și colaps „, potrivit Wikipedia.

11.Dieffenbachia

Această plantă frumoasă este foarte frecventă în gospodării – atât în interior cât și în exterior. Cu toate acestea, este, de asemenea, extrem de otrăvitoare, deci nu ar fi cea mai bună opțiune pentru cei cu copii sau animale de companie. Frecvent cunoscut sub numele de „dumbcane”, această plantă poate provoca o incapacitate temporară de a vorbi, bube pe limbă, arsuri în gură și dificultăți la înghițire. Efectele pot fi mult mai grave, chiar fatale, la copii.

12.Hortensie

„Mai multe părți ale plantei – mugurii, florile și frunzele – conțin un compus cunoscut sub numele de amigdalină glicozidică. Este amigdala care are potențialul de a face hortensia otrăvitoare, pentru că se poate descompune (în mai multe moduri diferite) pentru a produce cianură „, spune DIY Network.

13.Rododendron și Azalee

Site-ul oficial al Poison Control spune că înghițirea unor cantități mici de azalee sau rododendron nu va provoca otrăviri grave. Cu toate acestea, înghițirea de cantități mai mari de plante, sau de miere, poate escalada rapid la simptome care pun viata în pericol.

14.Filodendron

Reacțiile severe la această plantă obișnuită, modernă sunt rare, dar seva poate fi iritantă dacă este consumată. Poate provoca umflarea gâtului, dificultăți de respirație, o durere arzătoare în gât și stomac deranjat.

15. Vâscul

sursa: Home Hacks