Acest învățător din Ghana își învață elevii să folosească Word-ul cu desene pe tablă

- Advertisement -

O postare pe Facebook a unui profesor din Ghana a devenit virală și a câștigat inimile multor oameni, datorită metodelor sale neobișnuite și improvizate de predare a TIC (tehnologia informației și comunicării), fără computer. Owura Kwadwo, originar din Kumasi, Ghana, a vorbit despre experiențele sale în predarea TIC într-o comunitate agricolă, unde nu are echipament de bază și resurse pentru aceasta sarcină. „Fiecare profesor are un mod de a-și prezenta subiectul în fața elevilor săi. Acesta este drumul meu, a spus el.

După ce a studiat artele vizuale, a decis să-și utilizeze abilitățile, învățând cum să creeze un document Word, desenând pe tablă o captură completă a programului pentru ca elevii săi să copieze și să învețe.

„Fac asta pentru ca elevii mei să înțeleagă ce predau”, a spus el. „Fac asta pentru a-si putea imagina ceea ce vor vedea, presupunând că se află în spatele unui computer.”

- Advertisement -

Metoda lui pare să funcționeze bine, deoarece copiii se bucură foarte mult de orele lor și sunt capabili să învețe eficient. „Mă asigur că ei înțeleg foarte bine totul înainte de a pleca de la curs.”

Postarea a stârnit discuții aprinse în Ghana. Deși majoritatea oamenilor îl laudă pe domnul Kwadwo pe bună dreptate pentru dedicarea sa față de studenți și pentru improvizația geniului, sunt si persoane impotriva sa.

Domnul Kwadwo crede că lucrurile se îmbunătățesc încet. „Guvernul este util și cred în ei ca vor încerca să îmbunătățească orele de TIC pentru profesori și studenți”, a spus el.

- Advertisement -

În timp ce în orașele mari, cum ar fi Accra și Kumasi, acest lucru se poate întâmpla, progresul este lent pentru zonele rurale. „Avem nevoie de infrastructură, de profesori, precum și de un guvern care isi doreste educație în centrul său.”

Odată ce publicarea sa a devenit virală, domnul Kwadwo a primit oferte de donații pentru laptopuri și proiectoare, ceea ce este o veste excelentă pentru copii și școală.

- Advertisement -

Eforturile și angajamentul domnului Kwadwo sunt un exemplu bun pentru profesorii din țările în curs de dezvoltare, precum Ghana, când uneori este nevoie de puțină improvizație pentru a umple golurile pe care oficialii guvernamentali nu le pot oferi.