9 trucuri care vă vor păstra interiorul maşinii curat şi organizat

- Advertisement -

Curățarea exteriorului unei mașini este importantă, dar curățarea interiorului este esenţială. Masinile noastre poartă în permanență microbi de pe pantofii și bunurile noastre, ceea ce înseamnă că este important să ştim cum să curățăm corect o mașină.

Iată 9 modalități excelente de a curăța interiorul mașinii:

1. Împiedicați obiectele mici să cadă între consola centrală și scaun.

Tăiați o bucată de izolație cu dimensiunea potrivită şi așezați-o între consola centrală și scaunul din față. Nu trebuie să mai căutaţi niciodată vreun lucru căzut sub scaun!

- Advertisement -

2. Curăţaţi spaţiul destinat paharelor în mod regulat

Spaţiile destinate paharelor pot deveni destul de lipicioase astfel încât devin extrem de greu de curăţat. Pulverizaţi apă pe un burete de melamină şi apoi frecaţi uşor. Chiar și cele mai persistente pete ar trebui să dispară.

3. Curăţaţi praful din spaţiile de ventilare

Orificiile de ventilare sunt greu de curățat. Din fericire, periile de burete se potrivesc perfect. Acum puteți curăța cu ușurință aceste orificii.

- Advertisement -

4. Contruiţi-vă un purificator natural de aer

Uleiurile esenţiale sunt bune pentru tot chiar şi pentru împrospătarea aerului din maşină. Mai întâi puneți câteva picături de lipici fierbinți pe o clamă de rufe, apoi puneți bile de bumbac pe picăturile de lipici. Se toarnă puțin din uleiul esențial preferat pe bilele de bumbac sau se creează propriul amestec unic prin mirosul diferit al fiecărei bile.

5. Curăţaţi periodic tapiţeria scaunelor

Scaunele auto pot deveni mirositoare, mai ales daca lăsaţi frecvent haine umede pe ele. Le puteţi curăţa cu ajutorul produselor de curăţat covoarele. Lăsați pe ele substanţa timp de cel puțin 15 minute, apoi aspirați. Rezultatul va fi uimitor!

- Advertisement -

6. Păstraţi şerveţelele umede şi parfumate la îndemână

Tăiați o gaură dreptunghiulară în mijlocul unui capac al cupei de cafea. Apoi, aşezați în cupă şerveţele umede parfumate, astfel încât să poată fi scoase cu uşurinţă prin capac. Gata cu mizeria din maşină!

7. Aspiraţi în maşină

Unele aspiratoare sunt dotate cu o ustensilă specială pentru a curăţa murdăria din locurile greu accesibile. Dacă nu aveţi aşa ceva, nu vă stresați. Așezați tubul de carton dintr-o rolă de prosop de hârtie peste capătul tubului de la aspirator și fixați-o cu bandă. Acum puteţi ajunge sub scaune, în crăpături și în toate colţurile ascunse ale maşinii.

8. Păstraţi un coş de gunoi în interiorul maşinii

Așezați o pungă  în interiorul unui container de plastic. Păstrați capacul și aveți un coș de gunoi perfect pentru dimensiunile maşinii dumneavoastră în timpul călătoriei.

9. Curăţaţi praful de pe bord cu ulei de măsline

Bordul maşinii este o suprafață lungă, plată care poate colecta o cantitate surprinzătoare de praf. Dacă doriți să lustruiți suprafaţa în mod natural, tot ce aveți nevoie este uleiul de măsline. Această substanță simplă va absorbi praful și vă va lăsa mașina curată.

Curățarea va fi întotdeauna o activitate curentă, dar aceste trucuri vor face curățarea interiorului mașinii dumneavoastră mult mai uşoară.

 

sursa:https://shareably.net/9-amazing-hacks-cleaning-car/