8 Rase rare de pisici din întreaga lume de care nu ai mai auzit până acum.

- Advertisement -

Iubim pisicile, acestea fac parte din viaţa noastră. Ne oferă o stare de relaxare şi bună dispoziţie de fiecare dată când intrăm în contact cu ele. Sunt atât de elegante şi frumoase, iar asta ne atrage spre ele! Indiferent de rasă, culoare sau mărime, acestea ne bucură sufletul! Dar iată că există şi câteva rase de pisici extrem de rare, în alte colţuri ale lumii care ne vor uimi, fiecare în felul ei!

1.Manx

Pisica Manx este singura pisică fără coadă, îşi are originile în Isle of Man, o insula din arhipelagul Britanic. Se spune că atunci când Noe a închis uşa Arcei, i-a prins coada acestei pisici şi de aceea nu are coadă. Este o rasă rară, dar pisicile sunt jucăuşe şi extrem de inteligente.

- Advertisement -

2.Scottish Fold

Recunoscute pentru timidate, aceste pisici sunt foarte liniştite. Acestea seamănă cu o bufniţă, datorită ochilor mari şi a urechiuşelor lăsate.

3. Egyptean Mau

- Advertisement -

Cunoscute pentru viteză, aceste pisici au  înfrumuseţat Egiptul Antic, încă din 2200 Î.C. Deşi par temperate, aceste pisici sunt destul de timide.

4.Peterbald

- Advertisement -

Este o rasă destul de nouă care provine din Rusia şi poate fi uşor condundară cu Sphynxul  pentru că este o rasă de pisici fără păr. Sunt inteligente şi sociabile, dar şi extrem de curioase.

5.Korat

Originară din Thailanda, i se mai spune şi SiSawat. Este considerată simbol al norocului şi se dăruieşte viitorilor miri înainte de nuntă.

6.Singapura

Este declarată cea mai mică rasă de pisici din lume! Este şi foarte rară, existând doar 5000 de exemplare în întreaga lume. Sunt pline de viaţă, curioase şi jucăuşe.

7.Tonkinese

Denumită şi Siameza Aurie, este o rasă exotică, de statură medie şi păr scurt.

8.Cornish Rex

Pisica cu blana uşor cârlionţată are un aspect suplu şi este neînfricată. Are o personalitate puternică şi este foarte independentă.

Care este preferata ta?

Sursa: AuntyAcid