8 feluri de a curăța urmele de săpun din baie

- Advertisement -

“Îmi place să curăț dușul și cada!” – cine spune așa ceva! Asta pentru că există un vinovat major care face dificilă curățarea băii.

La nivel științific, depunerile de săpun este un amestec de particulele de calciu și magneziu din apă combinate cu săpunul pe care îl utilizați. Cu alte cuvinte este o durere de cap. În timp, se acumulează și devine extrem de dificil de îndepărtat.

Din fericire există câteva trucuri minunate pentru a curăța spuma de săpun. Deși s-ar putea să nu vă placă să curățați dușul, după ce ați învățat aceste sfaturi, aceasta corvoadă va fi mai puțin descurajantă pentru dumneavoastră:

- Advertisement -

1. Folosiți Bar Keepers Friend

Bar Keepers Friend este unul dintre acele produse de curățare uimitoare. Produsul de curățat, pulverizat, a fost introdus inițial în 1882 și a fost un succes, ideal pentru curățarea spumei de săpun. Pur și simplu presărați un pic de prieteni Bar Keepers pe un burete umed și ștergeți spuma de săpun din baie. Clătiți și veți obține suprafețe frumoase, lucioase și strălucitoare.

2. Creați-vă un lichid non-toxic cu un miros minunat

Din moment ce spuma de săpun poate fi dificil de îndepărtat, s-ar putea să vă gândiți că singura opțiune ar fi un tip de curățare toxică, murdară, hardcore de curățare – din fericire, asta nu este adevărat. Puteți să vă faceți propriul dumneavoastră lichid non-toxic, cu mirositor plăcut, care îndepărtează murdăria de săpun la fel de ușor.
Oily Rockstars are un tutorial grozav cu privire la modul de a face acest produs natural cu 4 ingrediente: bicarbonat de sodiu, detergent pentru uz casnic, oțet și uleiuri esențiale. Citiți pe blogul lor pentru instrucțiuni complete.

 3. Folosiți grapefruit și sare

Vorbind de curățătorii naturali care miros foarte mult, citricele și sarea sunt o combinație minunată. Îndepărtați spuma de săpun din cada de baie (nu de sticlă!) cu zeamă stoarsă de grapefruit cu un pic de sare.

 

- Advertisement -

 

 

 

4. Utilizați o burete de curățat magic

- Advertisement -

După cum spune și numele, buretele de curățat magic de către Mr. Clean este literalmente “magic”. Puteți folosi acest burete minunat pe aproape orice: îndepărtarea petelor de pe perete, curățarea petelor de pe blaturi și îndepărtarea resturilor de săpun.

Potrivit lui How Stuff Works “Secretul din spatele acestor tipuri de bureți este un material numit în mod obișnuit spumă de melamină. Cu puțină apă, spuma de melamină poate distruge petele pe care alte produse nu le pot îndepărta. “

5. Utilizați zori și oțet

Dacă nu aveți posibilitatea să folosiți buretele magic, puteți realiza un amestec simplu din produse de bază.

Încălziți o ceașcă de oțet în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde. Se toarnă o ceașcă de detergent lichid într-o sticlă de pulverizare. Adăugați oțetul încălzit în sticla de pulverizare. Scutura!
Puteți urmări instrucțiunile complete din tutorialul următor.

6. Adăugați niște amidon de porumb

Pentru a obține o soluție de curățare eficientă, cu ajutorul amidonul de porumb puteți face minuni. Frugal a încercat acest truc ușor pe blogul său și a constatat că îndepărtează eficient spuma de sapun. Vizitați blogul lui pentru un tutorial complet ce vă poate fi de ajutor.

7. Încercați hârtia uscată

Știați că foile de uscare sunt foarte versatile? Dacă umeziți o foaie de uscător și curățați ușor ușile de duș și porțelan, spuma de săpun va dispărea chiar în fața ochilor dumneavoastră.

8. Preveniți depunerile de resturi de săpun

Acum, că ați lucrat atât de mult pentru a elimina toate acele resturi încăpățânate de săpun depuse, încercați aceste soluții simple pentru a preveni depunerea lor. Aplicați diversele soluții pentru prevenirea depunerii acestora.

 

sursa: https://homehacks.co/8-easy-ways-clean-soap-scum/