15 utilizări eficiente ale foliilor de plastic care vă fac viața mai ușoară!

- Advertisement -

Probabil că nu ați crezut niciodată că le-ați folosi în casa dvs., dar în unele gospodării foliile de plastic sunt foarte importante. Foliile din plastic oferă soluții foarte practice pentru problemele de uz casnic de zi cu zi, cu costuri mici.

Iată o listă cu cincisprezece utilizări ale foliilor de plastic care vă pot ușura viața:

1. Este o acoperire ideală pentru obiecte mari

- Advertisement -

Nu aveți un magazin special pentru mașina de tuns iarba și alte unelte în aer liber? Utilizați folii de plastic. Sunt impermeabile și de diferite dimensiuni și, de asemenea, o acoperire excelentă pentru lemnele de foc și mobilierul de grădină.

2. Pot fi folosite pentru a fixa bazinele de înot

Știm cu toți cât de importante sunt piscinele de copii, mai ales vara. Acum imaginați-vă efectul ceva la fel de banal ca un accident de spargere a acestui bazin plin cu apă. Foliile mai groase de plastic sunt soluții rapide pentru protejarea piscinelor de copii sau pentru piscinele de pește. Rapid, simplu și eficient.

3. Folii negre pe geam pentru un  somn odihnitor

- Advertisement -

Pentru mulți dintre noi, somnul în noapte este dificil. Imaginați-vă cât de greu trebuie să fie pentru oamenii care încearcă să doarmă în timpul zilei. Pentru persoanele care au locuri de muncă de noapte și programe foarte diferite de la persoana obișnuită, întunericul realizate din folii de plastic ar putea fi soluția pentru a obține un somn sănătos.

Nu este o soluție doar pentru adulți; bebeluții pot beneficia și ei de acest lucru. Copilul dumneavoastră va dormi mai bine în timpul zilei dacă camera este întunecată. Dacă simțiți că este prea întunecată, aprinderea unei lumini de noapte simple va da camerei puțină lumină, dar nu prea mult pentru a anula beneficiile întunericului.

4. Puteți să-l utilizați pentru a construi o seră în curtea din spate

Fie că este vorba de a vă suplimenta alimentele consumate sau din motive terapeutice, grădinăritul este distractiv. Puteți construi o seră folosind folii de plastic și să vă creșteți plantele pe tot parcursul anului, fără să vă faceți griji în legătură cu vremea.

- Advertisement -

5. Folosiți folia de plastic pentru a colecta apa de ploaie

Nu trăim cu toții în pădurea tropicală. Apa este un lux în multe case și de aceea e util a găsi modalități de a obține gratuit apa. Adoptată corect, foile de plastic pot fi folosite pentru recoltarea apei de ploaie care este sigură pentru consumul uman. Dacă apa este o marfă ușor disponibilă în casa dvs., atunci puteți aduna apa de ploaie pentru grădinărit. Acest lucru ar trebui să reducă factura de apă.

6. Este un instrument minunat pentru a vă proteja ferestrele

Protejarea ferestrelor este un pas necesar în sezonul de iarnă în casa ta. Acest lucru va împiedica aerul cald din casa dumneavoastră să se scurgă afară și să fie înlocuit de aerul de iarnă înghețat. Aveţi încredere în mine: poate face o mare diferență.

7. Folosiți-l pentru a închide temporar anumite spații

Dacă vă gândiți să faceți niște lucrări pe o secțiune a casei dvs. în timp ce încă mai locuiți în ea, foliile de plastic reprezintă un instrument excelent pentru a închide aceste secțiuni ale casei dumneavoastră. Nu va trebui să vă ocupați de vaporii de vopsea și de praful care vine cu construcția.

8. Utilizați-l ca fixare temporară pentru acoperișurile și ferestrele deteriorate

Cu timpul, chiar și cele mai solide case încep să se deterioreze. Știm cu toții cât de enervant poate fi un acoperiș stricat sau o fereastră spartă. Foliile din material plastic pot fi utilizate ca o soluție temporară pentru a preveni efectele nedorite ale condițiilor meteorologice până când se pot efectua reparațiile adecvate.

9. Creați-vă propriile draperii de duș 


Este de la sine înțeles că toți ne bucurăm de timpul nostru la duș. Pentru o mulțime de oameni, asta e “timpul meu”. Veți fi surprins de cât de multe idei care se schimbă în lume s-au născut în acest fel. Din păcate, nu este același lucru dacă vă petreceți tot timpul încercând să curațați baia plină de apă.

Puteți face perdele minunate de duș folosind folii de plastic. Nu trebuie să vă mulțumiți cu culori banale. Unele magazine de textile le vând în modele și culori diferite.

10. Construiește un purificator de apă

Amintiți-vă ce am făcut despre recoltarea apei de ploaie? Uneori lucrurile nu merg așa cum a fost planificat, iar apa recoltată poate fi contaminată. Va trebui să o purificați înainte de a bea. Puteți utiliza folii de plastic pentru a construi un purificator de apă care vă va curăța apa și vă va salva de îmbolnăviri.

11. Construiți o prelată de plastic pentru relaxare


Acest lucru ar putea fi un mod distractiv pentru tine și copiii dvs. de a merge la camping în curtea ta. Puteți construi un hamac din folii de plastic, care este la fel de eficientă și mai puțin costisitoare decât cumpărarea unei prelate industriale dintr-un magazin de vânzare cu amănuntul.

12. Utilizați-l ca protecție de podea pentru “toaletă” animalului de companie

Uneori, animalele de companie nu se pot ajuta singur sau ar putea să fie în faza  de învățare. Puteți alinia o secțiune dintr-o cameră cu foi de plastic și aruncați câteva ziare vechi. Instruirea animalului dvs. de companie pentru a folosi “baia” vă va salva de o mulțime de necazuri.

13. Pistă de alunecare

Te-ai confruntat cu probleme cu copiii tăi legat de joaca pe afară. La o anumită vârstă, piscina copilului nu mai etse suficientă. Alunecarea și distracția în curtea din spate sunt o modalitate excelentă de a-i scoate din casă și în soare. Obțineți o foaie de plastic lungă și cu o lățime pe care un corp să poată glisa ușor. Va fi o experiență minunată pentru copiii dvs. la un preț mai prietenos decât ceea ce puteți obține la magazinul dvs. local.

14. Utilizați-l ca protecție a răsadurilor din grădina dvs.

Folia de plastic este utilă pentru grădina dvs. din două motive. Ajută la suprimarea creșterii buruienilor și la conservarea apei în sol. Nu trebuie să o aruncați în fiecare sezon, puteți chiar să o reciclați dacă o păstrați bine.

15. O acoperire eficientă a suprafeței la vopsire

Nu este nimic mai eficient să aduci noul în casa ta decât o vopsea. Acest lucru, din păcate, are potențialul de a fi o mizerie foarte costisitoare dacă este făcută incorect. Crede-mă, acoperirea camerei cu ziare vechi nu este atât de eficientă. Foliile  din material plastic acționează cu o mare acoperire protectoare pentru podeaua dvs. și pentru alte suprafețe în timp ce vă vopsiți pereții.

Sursa:https://homehacks.co/15-brilliant-uses-for-plastic-sheeting-you-didnt-know-theyll-make-you-keep-some-at-home-al