14 diferențe între o renovare făcută de amatori și una realizată de profesioniști

- Advertisement -

Multe persoane sunt ingrijorate in momentul in care aud de cuvantul “renovare”. Poate că acesta este motivul pentru care mulți oameni preferă să apeleze la ajutorul profesioniștilor atunci când încep sa isi renoveze casa.

Profesioniștii din acest domeniu va vor ajuta sa economisiti timp. Lucrarile decurg mult mai repede , nu mai sunteti nevoiti sa cautati idei pentru amenajarea locuintei , iar rezultatele vor fi mult mai uimitoare. Mai joi puteti observa cu adevart diferentele dintre o lucrare realizata de amatori si o lucrare realizata de profesionisti!

  1. Pervazurile din plastic au inceput sa se demodeze deorece calitatea acestora in timp se deterioreaza , incep sa se ingalbeneasca , apar fisuri si uneori pete care nu pot fi sterse . Pervazurile din lemn sunt mai “la modă” si aduc o nuanta de eleganta si rafinament .

2. Cablurile fixate pe pereti cu cleme din plastic au un aspect ieftin , iar daca clemele se deprind si cad pot fi periculoase pentru animalele de companie sau copii . O metoda mult mai eficienta este ingroparea acestora in perete.

- Advertisement -

3. Numarul mic de prize dintr-un apartament reprezinta un dezavantaj , mai ales pentru ca ne aflam in epoca electronicelor care ne fac viata mai frumoasa . Un numar mai mare de prize in casa ne-ar fi de mare folos.

4. Vremurile în care toată lumea își placa plafoanele au dispărut. Astăzi cu ajutorul  gips-cartonului se pot ascunde suprafețe inegale, cabluri, conducte și îmbinări la joncțiunea plăcilor.

- Advertisement -

5. Pardoselile acoperite cu linoleu laminat nu mai sunt de mult la moda datorita aspectului neplacut . O alternativa mult mai buna este parchetul laminat sau placile ceramice.

6. Mulți designeri sunt împotrivă ca o camera să aibă o singură sursă de lumină.  Apartamentele standard au mai multe zone (pentru odihnă, pentru somn și pentru muncă) într-o singură cameră. De aceea, surse suplimentare de lumină, cum ar fi aplice, veioze sunt indicate pentru a ne asigura un confort vizual.

- Advertisement -

7.Balamalele ieftine, mânerele și încuietorile de calitate scăzută sunt bani risipiți deoarece acestea se degradeaza destul de repede si necesita inlocuite .

8. Vremea izolatiilor realizate cu ajutorul lemnului au apus  deoarece acesta isi pierdea aspectul in timp si pentru ca polistirenul din zilele noastre este un izolator mult mai bun si ofera un aspec mai modern.

9. Plintele mici din lemn au fost inlocuite de unele din polistiren , mai mari , care ofera un aspect mai placut .

10. Sarma care sustinea perdeaua a fost inlocuita cu o bara din metal sau lemn . Sarma se lasa si producea valuri, pe cand bara din metal asigura un nivel stabil pentru perdea .

11. Intrarea este cartea de vizită a oricărei case. O mulțime de lucruri pe umerașe, un panou electric mare la ușa din față și pantofi așezați haotic vor crea doar o senzație de dezordine. Pentru a scapa de aceasta problema puteți ascunde diverse lucruri în spatele ușilor închise ale dulapului dvs. care se află la intrare (cu toate acestea, nu ar trebui să aibă contact direct cu hainele dvs.).

12. Atunci când creați o bucătărie ideală, este important să alegeți nu numai aparatele de uz casnic de înaltă calitate, ci și să vă planificați corect plasarea optimă și convenabilă în cameră. Aceasta înseamnă să știți ce aparate pot fi utilizate unul lângă celălalt . Numarul necesar de prize este un aspect important si asigura montarea electronicelor la locul lor fara a mai fi nevoie de prelungitoare sau alte improvizatii.

13. Apa și conductele de canalizare din toaletă nu sunt lucruri pe care cineva și-ar dori să le vadă în fiecare zi.  Metodele actuale de ascundere a țevilor vă permit să le reparați sau să le schimbați fără probleme, daca este necesar si nu va trebui să spargeți întreaga construcție pentru a avea acces la conducte.

14. Este recomandat să instalați prize care sunt acoperite cu capace speciale de protecție în băi și în alte locuri cu un nivel ridicat de umiditate. Așa-numitele prize impermeabile pot fi cumpărate dintr-un magazin specializat, iar costul lor nu diferă prea mult de prețul celor obișnuite.