12 lucruri pe care niciodată nu trebuie să le arunci în scurgerea de la chiuvetă

- Advertisement -

Scurgerile de pe chiuvetele noastre de uz casnic sunt lucruri de care uneori uitam cât sunt de importante.Fie ca spălăm mâncarea, vasele sau doar ne facem treburile casnice nu ne gândim la lucrurile care se duc în țevile de scurgere.

Defapt sunt multe lucruri pe care le-am aruncat în chiuveta şi care poate provoca o lovitură serioasă pe conducte, sistemul septic, instalația locală de canalizare și chiar mediul.

sursă imagine: Little Green Blog

Deși facilitățile de tratare a apei din oraș fac o treabă bună de îndepărtare a multor contaminanți, chimicale și alte produse toxice se termină în fluxurile și oceanele noastre în fiecare zi. Astfel, evitând aruncarea acestor lucruri, nu numai că o să economisiți bani, dar puteți salva și mediul!

- Advertisement -

Aici sunt 12 mâncăruri sau produse care nu ar trebui niciodată aruncate în scurgerea de apa a chiuvetei.

Mențineți apele curate și coabitanți lor sănătoși!

1.Ulei prăjit

sursă imagine: The Cooking Coach 101

Uleiul folosit este una dintre cele mai mari probleme când vine vorba de lucruri aruncate în chiuveta. Uleiul poate să se amestece cu alte lucruri în țevi, provocând un blocaj al întregului sistem de canalizare. De fapt, acestea provoacă 47% din cele peste 36.000 de deversări de canalizare care se produc anual în Statele Unite. Aceasta include grăsimile fierte sau topite din slănină, carne, carne de pasăre și chiar sos.

- Advertisement -

2.Grăsimi

sursă imagine: Healthy Eating

Grăsimile pot cauza aceeași deteriorare a țevilor și a sistemului de canalizare pe care le produc uleiurile. Evitați aruncarea acestor produse grase pe canalul de scurgere: garnituri de carne, piele de pasăre neacoperită, înghețată, brânză, unt, lapte și untură.

3.Uleiuri

- Advertisement -

sursă imagine: Choose SQ

Asa cum am menționat și mai sus, uleiurile sunt similare în felul în care reacționează în țevile de scurgere și pot sa blocheze întreg sistemul. Câteve dintre acestea sunt uleiul de gătit, uleiul de măsline, dressing pentru salate, condimente și chiar maioneză.

4.Zaț de cafea

sursă imagine: Pixabay

Zațul de cafea ar putea părea inofensiv pentru al arunca în scurgere, dar majoritatea instalatorilor nu ar fi de acord. După cum se dovedește, zațul de cafea și uleiurile sunt cele două mari cauze pentru țevile blocate.

5.Abțibildurile produselor

sursă imagine: Wikimedia

Aceste autocolante minuscule se spală deseori când curățați fructele și, din păcate, pot crea probleme nedorite.  Autocolantele pot fi blocate în scurgere sau în pompele din stațiile de tratare a apelor reziduale iar pot deasemenea bloca filtre. Dacă într-un fel trec de toate acestea, ajung în râurile și oceanele noastre.

6.Şervețele umede

sursă imagine: Class Action Wallet

„Deseori, șervețelele se combină cu alte materiale, cum ar fi grăsimile, pentru a crea un fel de nod”, a spus The New York Times. Aceste tipuri de șervețele nu se dezintegrează ca hârtia igienică obișnuită și cauzează probleme serioase în instalațiile sanitare, precum și în instalația locală de tratare a apei.

7.Medicamente

sursă imagine: Pexels

Mulți oameni cred că pastilele și medicamentele se vor dizolva în apă, iar adevărul este că nu ar putea fi mai departe de adevăr. De fapt, medicamentele și pilulele ne contaminează apa. Studiile au arătat că medicamente precum ibuprofenul și pastilele anticoncepționale au apărut în apele noastre. În schimb, aruncați-le într-un mod responsabil.

8.Coaja de ou]

sursă imagine: Flickr

Deși coaja de ou este delicată, nu trebuie să o aruncați în chiuvetă. Se rupe și creează deșeuri granulare care se blochează cu ușurință la alte zone în scurgere, provocând blocaje majore.

9.Prezervative

sursă imagine: Flickr

Prezervativele sunt făcute din latex, care nu se dizolvă niciodată. De asemenea, se întind, se pot umple cu apă și pot provoca o problemă majoră. De multe ori, prezervativele își fac drumul în mare și ucid animalele sălbatice din ape. Așa că vă rugăm, aruncați-le la gunoi.

10.Mucuri de țigară

sursă imagine: Free Stock Photos

Mucurile de țigară sunt fabricate dintr-un material sintetic care absoarbe apa și se extinde. În plus, materialul nu se va dizolva și conține substanțe chimice nocive care pot contamina alimentarea cu apă.

11.Orez și paste

sursă imagine: Flickr

Orezul și pastele ar putea părea inofensive, dar pot fi de fapt o mizerie mare de curățat. Orezul și pastele absorb apa și se extind în mărime; poate dura destul de mult timp pentru a se dizolva, rezultând rapid intr-o chiuvetă înfundată.

12.Faină

Deși multa lume nu știe acest lucru, faina poate la fel ca și celelalte mâncăruri sau produse sa blocheze țevile.

sursa: Home Hacks