Uneori când te duci să cumperi alimente, ești prea entuziasmat și pui puțin din toate în coșul tău. Fructele și legumele continuă să se coaca și, din păcate, veți sfârși prin aruncarea multor lucruri pe care le-ați cumpărat, deoarece acestea nu mai pot fi consumate.
Depozitarea corectă a alimentelor vă poate economisi bani și vă împiedică să vă aruncați repede fructele și legumele. Este important să luați în considerare climatul locului în care locuiți, deoarece acest lucru poate afecta și maturarea alimentelor. Cu cât este mai umed și mai fierbinte, cu atât e mai riscant este pentru unele legume.
1. Înfășurați tulpinile de banane cu folie de plastic sau de aluminiu
Bananele produc gaz de etilenă în perioada de maturare. Prin acoperirea tulpinilor cu folie de plastic sau de aluminiu, puteți împiedica împrăștierea acestuia în alte părți ale fructului, împiedicând pulpa să se înmoaie prea repede.
Le va pastra proaspete timp de 4-5 zile.
2. Așezați ceapa în ciorapi de nylon, răsuciți sau legați între ei, astfel încât acestea să fie separate.
Prea multă umiditate ar putea face ca ceapa să putrezească într-o perioadă scurtă de timp. Cel mai bine este să le păstrați într-un loc răcoros, cu puțină lumină. Le puteți pune în ciorapi de nylon sau în pungi care au găuri și sa le atârnati pentru a le menține mai bine.
Perioada de depozitare poate fi prelungită cu până la 6-8 luni.
3. Usturoiului îi place locurile întunecate cu umiditate scăzută.
Modul ideal de a stoca usturoiul este să-l păstrați într-un recipient sau într-o pungă de hârtie care se află într-un loc întunecos și uscat.
Dacă țineți bulbii usturoși intacti, acestia pot tine până la 2 luni.
4. Pătrunjel, cilantru, busuioc și sparanghel: puneți tulpinile într-un recipient cu apă și lăsați-le la temperatura camerei (fără a le spăla).
Dacă nu doriți să le puneți în frigider, este important să le păstrați în apă, la fel cum ați face cu florile.
În stare bună, acestea pot tine între 4 și 5 zile.
5. Păstrați cartofii într-un loc întunecos și rece.
6. Dacă avocadoul nu este copt, acoperiți-l cu ziar și puneți-l într-o pungă de hârtie.
7. Tomatele trebuie păstrate la o temperatură mai mare de 50 ° F pentru a păstra mai bine aroma lor.
8. Puneți ciupercile (nespălate) într-o pungă de hârtie cu pătrunjel.
Este important să nu spălați ciupercile până când nu sunteți gata să le consumați. Prin punerea lor în contact cu apa, putem genera umiditate pentru că nu se usucă complet. Se recomandă păstrarea lor într-o pungă de hârtie și adăugarea unor ramuri de patrunjel. El funcționează ca un antioxidant și previne apariția petelor. Ulterior, ar trebui să le puneți în frigider.
9. Dacă ați tăiat deja o lămâie, nu lăsați cealaltă jumătate să se piardă. Înfășurați-o în folie de aluminiu sau presărați-o cu sare.
10. Pentru a păstra cartofii curățați, puneți-i într-un recipient cu apă și oțet alb.
11. Dacă bananele sunt deja foarte coapte, le puteți pune în congelator pentru a le folosi mai tarziu