11 dintre cele mai frumoase grădini botanice din lume

- Advertisement -

Cele mai multe grădini botanice din Europa se numără în Franța, însă nici Italia, Danemarca, Anglia sau Germania nu se lasă mai prejos.

Pasionații de plante rare au șansa de a admira specii cu adevărat deosebite la cele mai frumoase grădini botanice din Europa. De la plante exotice la specii care cresc doar în zonele montane, aceste grădini oferă o priveliște încântătoare.

În fiecare țară există cel puțin o grădină botanică deosebită – un loc unde găsești tot felul de specii de flori, arbuști și arbori.
De exemplu, grădinile palatului Versailles, proiectate de către arhitectul Andre Le Notre, sunt spectaculoase, deosebite, elegante și greu de descris în cuvinte.
Pe lângă vegetația extrem de bogată, aranjamentele, copacii tunși în diferite forme, în parc există și fântâni arteziene, sculpturi și multe alte opere de artă. De asemenea, palatul Versailles este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Franța și se află în Patrimoniul Universal UNESCO.

Chiar și România găzduiește una dintre cele mai frumoase grădini botanice din Europa – grădina botanică din Cluj-Napoca. În acest fascinant loc poți vedea plante reprezentative tuturor zonelor din România, de la specii care cresc în Carpați, până la cele specifice Dobrogei și litoralului Mării Negre. De asemenea, sunt și plante tropicale, toate la fel de bine îngrijite.

- Advertisement -

O altă minunăție din România este Grădina Botanică Dimitrie Brândză din Bucureşti care se întinde pe o suprafață de 17,6 hectare și cuprinde peste 10.000 de plante din întreaga lume. În plus, intrarea este gratuită pentru preșcolari și studenții Universității din București. Este păcat să stai în casă când poți vedea atât de multe lucruri interesante.

Grădina Botanică Dimitrie Brândză, București, România

- Advertisement -

Grădinile Butchart, Canada

- Advertisement -

Parcul Keukenhof, cunoscut sub numele de Grădina Europei, Olanda

Grădina Tropicală Nong Nooch, Thailanda

Grădina Botanică Kew, Londra

Parcul cu palmieri, Florida, Statele Unite ale Americii

Grădina Botanică din deșertul Phoenix, Arizona, Statele Unite ale Americii

Grădina Yu Yuan, Shanghai

Miracle Garden, Dubai

Grădină Botanică, Scoția

Grădinile de la Palatul Versailles, Franța