10 proiecte senzaționale cu flori uscate

- Advertisement -

Florile sunt cu adevărat frumoase, chiar și atunci când sunt uscate și presate. Dar ce anume puteți face cu flori uscate? Puteți folosi flori uscate pentru decorațiuni sau pentru a face cadouri speciale pentru prieteni, familie și colegi. Aceste 10 proiecte vă pot inspira să vă transformați florile uscate în opere de artă pentru a vă înfrumuseța casa sau pentru a oferi un cadou special.

1.Faceți tatuaje temporare folosind flori uscate

Creați tatuaje temporare prin plasarea de flori apăsate pe piele și aplicarea unui adeziv cu pensula pentru a le menține pe poziție. Cu noroc, tatuajele ar putea rămâne o zi sau două, chiar dacă faceți duș.

- Advertisement -

2. Creați-vă săruri de baie parfumate

Cu doar câteva ingrediente, puteți să vă faceți propriile săruri de baie pentru a vă ajuta să vă relaxați. Se amestecă sarea Epsom, sarea de mare, praf de copt, uleiul esențial și florile uscate într-un borcan din plastic pentru săruri dulce-mirositoare pentru data viitoare când vă înmuiați în cada.

3. Creați accente florale la împachetarea cadourilor

- Advertisement -

Plasați flori uscate în spatele panglicilor sau sfoară pe cadouri și pachete pentru a crea frumoase accente de împachetare a cadourilor. Puteți, de asemenea, să amestecați și să potriviți florile uscate cu crengi, fructe de pădure și alte elemente pentru a vă oferi pachetelor un aspect rustic.

4. Creați argila polimerică și rășină

- Advertisement -

Așezați flori uscate în argilă polimer și sigilați-le cu rășină. Argila polimerică se întărește prin coacerea în cuptor, rezultând un mediu minunat pentru proiectele de acasă.

5. Creați un cadru pentru un proiect artistic cu flori


Aveți posibilitatea să realizați un proiect artistic cu flori uscate prin plasarea lor între două geamuri de sticlă într-un cadru de imagine. Puteți pune o bucată de pergament sau hârtie în spatele florilor ca fundal sau puteți lăsa geamul curat pentru a permite lumina să strălucească.

6.Creați confetti de flori

Dacă aveți o cantitate mare de flori uscate, luați bucățile mai mici și faceți confetti de flori colorate. Utilizați un anumit tip de floare sau mai multe tipuri de flori. Rolați o bucată de hârtie într-un con, plasați confetti înăuntru și legați-o cu o panglică pentru a realiza o decorațiunea spectaculoasă pentru evenimente deosebite.

7. Îmbracă-ți telefonul cu flori

Luați un suport de silicon pentru telefon și lipiți flori uscate pentru a obține un design absolut original. Telefonul dvs va arăta mai bine ca niciodată!

8. Faceți hârtie din flori 

Puneți petalele de flori uscate într-un blender pentru a face o pastă pe care o amesteacți cu amidon lichid pentru a vă crea propria hârtie din flori uscate. Utilizați un panou din plexiglas pentru a usca amestecul și pentru a-l face mai plat.

9. Faceți un parfum pentru casa dvs


Amestecarea uleiurilor esențiale și muguri de flori uscate cu puțină apă și veți obține un parfum floral minunat pentru casa dvs. Așezați florile într-o sticlă de plastic clară pentru un afișaj frumos de sticlă. Pur și simplu pulverizați puțin în aer pentru o casă parfumată în timpul zilei.

10. Faceți o coroană de flori uscate


Pentru a crea o cunună de flori frumoasă pentru casa dvs., luați flori uscate și lipiți-le de țesăturile de tul atașate în jurul marginii interioare a unui cadru prin cusături încrucișate. Puteți suspenda piesa de artă pe perete sau le puteți așeza în fața casei ca decorațiune exterioară.

sursa:https://homehacks.co/10-beautiful-dried-flower-diy-projects/