10 Mistere uimitoare inexplicabile prinse pe camera

- Advertisement -

1. Mirage

În ciuda faptului că un miraj arată ca ceva misterios, nu este decât un truc al luminii. Efectul apare când există o diferență considerabilă între densitatea și temperatura în diferite straturi de aer. Un miraj este o reflectare a unui obiect real mărit și distorsionat.

2. Moonbow

- Advertisement -

Un Moonbow este un fenomen natural care nu poate fi văzut cu ochiul liber deoarece nu putem diferenția culorile în întuneric. Cu toate acestea, folosind un telescop veți afla că un lună seamănă foarte mult cu un curcubeu.

3. Fulgerul vulcanic

- Advertisement -

Fulgerul vulcanic apare în timpul unei erupții din cauza coliziunii dintre gaz și cenușă emisă în aer. Fenomenul este chiar mai rar decât erupția însăși, iar daca il prinzi pe aparatul foto este un mare noroc.

4. Norul Mammatus

Rare în zona latitudinilor medii, norii mammatus apar de obicei după cea mai puternică furtună. Fenomenul apare deoarece masele de aer se mișcă în direcții diferite. Deși ar părea amenințător, nu sunt deloc periculoși.

- Advertisement -

5. Nori lenticulari

Acesti nori sunt un fenomen rar și unic. Ei nu se mișcă, rămânând în locul lor, chiar dacă vântul este puternic. Este probabil un motiv popular să credeți că astfel de obiecte ale cerului ar putea fi OZN-uri.

6. Tornada

O tornadă nu este un fenomen atât de rar, dar este dificil de prins pe camera. Cu toate acestea, o tornadă poate rămâne cu ușurință pe „lista misterioasă”, deoarece oamenii de știință încă nu îi pot găsi originea completă.

7. Eclipsa de soare

Eclipsa completă poate fi observată destul de des. Cu toate acestea, eclipsa inelara de soare, atunci când se poate vedea un inel subtire in jurul Soarelui, este un lucru rar. Ultima a fost înregistrat în 1827.

8. Moon dog

Moon dog este una dintre variațiile halo-ului când satelitul real al Pământului produce 2 „gemeni” pe laturile sale. Acest fenomen optic este rareori văzut pentru că Luna ar trebui să fie plină și maxim luminată înainte de a apărea.

9. Nori perla

Aceste nori au, de asemenea, o lumină de refracție. Ei apar la o înălțime de aproape 50.000 de picioare, iar temperatura minimă ar trebui să fie de -78 ° C.

10. Anomalie norvegiană

Aceasta a fost văzută de mii de oameni în iarna anului 2009. Oamenii vorbeau despre o invazie extraterestră și găuri negre cauzate de colizorul hadron. Cu toate acestea, a existat o explicație „pământească”: experții au găsit motivul pentru o explozie nereușită a rachetelor balistice.