10 Lucruri de uz caznic care vor face, surprinzător, ca plantele să vă crească

- Advertisement -

Dacă încercați să cultivați plante în interior, este posibil să vă întrebați ce puteți face pentru a le face mai mari și mai sănătoase. Nu trebuie să pierdeți o grămadă de bani pe produse scumpe de grădinărit, care ar putea face mai mult rău decât bine. Puteți folosi doar câteva lucruri pe care probabil deja le-ați găsit în jurul casei. Iată câteva articole de uz casnic care vă pot ajuta să vă dezvoltați plante mai mari și mai sănătoase.

Oțet alb

Oțetul alb este foarte acid, deci funcționează bine ca și alimentul vegetal. Se amestecă o linguriță de oțet amestecat cu un litru de apă și se utilizează ca hrană pentru plante cum ar fi hortensii și trandafiri. Nu uitați să verificați valoarea PH înainte și în timpul utilizării, pentru a evita reducerea acestuia.

Coji de banane

- Advertisement -

Cine nu-i plac bananele? Dacă le mâncați sau le folosiți în rețete, probabil că aruncați coaja. În schimb, începeți să le utilizați ca hrană pentru plantele dvs. din interior. Cojile se descompun ușor și ajută plantele să absoarbă substanțe nutritive esențiale.

Păr

Dacă intenționați să obțineți o tunsoare, puteți păstrați părul tăiat și să îl puneți în sol cu plantele. Părul conține o cantitate mare de magneziu, ceea ce îl face un mare îngrășământ natural pentru plante.

Ceai verde

- Advertisement -

Frunzele de ceai verde contin multa fier. Când terminați de făcut ceaiul, nu aruncați frunzele. Puneți-le în sol cu plantele. Plantele vor absorbi substanțele nutritive și vor crește mai înalte și mai sănătoase. Plantele dvs. vor putea, de asemenea, să lupte mai bine împotriva paraziților și bolilor.

Coji de ouă

Cojile de ouă conțin mult calciu. Când sunt puse în sol cu plantele, ele pot ajuta plantele să crească mult mai puternic. Trebuie doar să vă salvați coaja de ou și să le zdrobiți înainte de a le îngropa. Pentru a le face mai puternice, înmuiați-le în oțet peste noapte, înainte de a le aplica plantelor.

Cenuşă

- Advertisement -

Cenușa conține o mulțime de carbon și potasiu, iar plantele dvs. au nevoie de ambele substanțe nutritive pentru a crește puternic. Trebuie doar să colectați niște cenușă din șemineu. Plantele vor absorbi substanțele nutritive prin sol.

Pulberea de nucă de cocos

Nuca de cocos este gustosă și poate fi folosită pentru multe lucruri diferite. Te-ai gândit vreodată să o folosești pentru plante mai sănătoase? Pur și simplu adăugați o lingură de pudră de nucă de cocos la un litru de apă și aplicați-o pe plante zilnic. Vor arăta uimitor.

Cafea

Cafeaua conține antioxidanți, potasiu, fosfor și azot. Puteți pune cafea în ghivecele cu flori pentru a le ajuta să crească și să fie mai sănătoase.

Apă de cartofi

Când fierbeți cartofi puneti apa ce rămâne la plante. Are multe substanțe nutritive pe care plantele le pot absorbi. Doar asigurați-vă că nu adăugați sare la apă dacă intenționați să-l utilizați pe plante.

Chibrite

Chibritele au o cantitate mare de magneziu, iar plantele dvs. au nevoie de ele. Înmuiați sau dizolvați chibriturile în apă și apoi turnați apa pe plante. Chibriturile vor elibera substanțele nutritive în apă pe măsură ce se vor dizolva, iar plantele le vor absorbi.

sursa: Home Hacks