10 lucruri care ne fac casa mai fericită. Bine de știut!

- Advertisement -

Se spune că acasă este locul unde este inima, așa că vrem să ne asigurăm că avem case fericite pentru a avea inimi fericite.

Și știința spune că există lucruri  pe care ar trebui să le avem în casele noastre pentru a ne simți fericiți. Iată câteva dintre ele:

1) Scapa de dezordine

Centrul de zi de la UCLA a găsit o corelație între nivelurile ridicate de hormoni de stres la femeile care aveau o “densitate mare de obiecte de uz casnic”. Obțineți sfaturi pentru a avea o casă ordonată  aici.

- Advertisement -

2) Păstrați-vă dormitorul confortabil

Oamenii sunt mai fericiți când se odihnesc bine. Deci, este important să păstrați un dormitor liniștit și relaxat, unde puteți obține un somn bun. Lucruri precum covoare moi, culori frumoase, pături pufoase și cearșafurile curate sunt cheia fericirii  dumenavoastră. Psihologia de astăzi spune că 75% dintre oameni au spus că au o odihnă mai bună dacă au dormit în cearceafuri curate și pături confortabile, pentru că s-au simțit mai confortabil.

3) Pereți verzi sau galbeni

Universitatea Vrije din Amsterdam consideră culoarea verde și galbenă ca fiind culori care evocă fericirea. Deci, pictați pe pereții casei dvs. cu aceste culori pot încuraja fericirea. Dacă pictați o cameră întreagă, această culoare pare prea mult. Încercați să pictați un perete doar în aceaste culori sau construiți un perete cu plante verzi.

- Advertisement -

4) Exprima-te!

Casa ta ar trebui să-ți arate personalitatea, din moment ce suntem mai fericiți atunci când ne simțim ca noi înșine. Deci, asigurați-vă că casa dvs arată ca  dvs. Amenajați-vă decorul în casa dvs. astfel încât să vă arate personalitatea.

5) Faceți-vă patul

Aranjarea patului dvs. de dimineața stabilește tonul pentru o zi productivă și organizată. Un sondaj Hunch.com a constatat că 71% dintre persoanele care își fac paturile se consideră fericite și 62% dintre cei care nu își fac patul se consideră nefericite.

- Advertisement -

6) Păstrați-vă florile proaspăte

Unii oameni văd cumpărarea florilor proaspete ca pe o pierdere de bani pentru că sunt perisabile. Dar știința spune că merită banii. Un studiu Rutgers a constatat că florile proaspete promovează sentimente de fericire și satisfacție.

7) O casă cu flori parfumate este o casă fericită

Nu numai florile te fac fericit, dar și mirosul lor. Asociația pentru științe psihologice a constatat că mirosurile florale pot crește sentimentele de fericire. Acest lucru se datorează faptului că receptorii de miros din nas sunt conectați la creier.

8) Lumânări de vanilie pentru relaxare

Vanilia este un alt miros care se dovedește a fi înălțător, potrivit unui studiu de la Oxford Academic. Lumina lumânări are, de asemenea, un efect liniștitor. Deci, lumânările de vanilie trebui să le aveți cu siguranță în casa dvs.

9) Animalele de companie

Un animal de companie ne face fericiți pentru că oferă o companie. Suntem cei mai fericiti cand suntem in jurul celor dragi. Jurnalul Personalității și al Psihologiei Sociale spun că animalele ne ajută să depășim stresul în viață, să ne ajute să ne simțim mai puțin singuri și să trăim o viață mai împlinită.

10) Afișați fotografii emoționale

Nu ești în cea mai bună formă? Așează-ți fotografiile sentimentale în toată casa. Un studiu de la Universitatea din Portsmouth a constatat că fotografiile vechi și pline de sentimente ne amintesc de momente plăcute și evocă sentimente de calm.

Sursă:https://www.housebeautiful.com/lifestyle/fun-at-home/news/g3114/scientific-reasons-household-items-make-you-happy/