Lumea se confruntă cu o criză a locuințelor. Potrivit Universității Yale, în lume există 150 de milioane de persoane fără adăpost. Și, din păcate, chiar și cei cu o locuință, aproximativ 1,6 miliarde, trăiesc în condiții care nu sunt adecvate sau sigure.
În martie anul trecut, două companii au dezvăluit un plan inovator pentru a ajuta la rezolvarea problemei persoanelor fără adăpost din lume.
Icon este o companie cu sediul în Austin „concentrată pe crearea de practici durabile de construcție pentru a face locuințe de calitate accesibile pentru toți”, a declarat Business Insider. Icon a colaborat recent cu New Story, o organizație non-profit dedicată construirii de locuințe cu prețuri mici din întreaga lume și a venit cu o soluție inovatoare pentru criza mondială a locuințelor – pe care au dezvăluit-o la Conferința de Sud-Sud-Vest (SXSW) în Austin.
Icon și New Story au dezvăluit prima locuință tipărită 3D pe deplin realizabilă – și știți care e cea mai bună parte? Este mult mai ieftin decât o casă obișnuită și poate fi „construită” în doar 24 de ore.
În prezent, prețul de verificare a conceptului este de aproximativ 10.000 de dolari, însă ei speră să aducă costurile totale la doar 4.000 $.
Casa este tipărită de o imprimantă 3D gigantică numită Vulcan, pe care cele două companii au dezvoltat-o împreună. În loc de cerneală, Vulcanul folosește mortar și tipărește pereții stratului de acasă cu strat. Conform Business Insider, acoperișurile și podelele pereților pot fi realizate în doar 12 ore. După aceea, un lucrător vine să completeze ferestrele, ușile, instalațiile sanitare și cele electrice.
Casa de picior de 650 de metri pătrați este veselă și deschisă, cu o mulțime de ferestre și un spațiu acoperit cu doi pereți exteriori.
Interiorul are o cameră de zi …
… un birou mic …
un dormitor…
o baie…
Companiile planifică să construiască 100 de astfel de case în El Salvador în anul următor. În cele din urmă, pot începe să le vândă și în Statele Unite.
Deși o casă imprimată 3D poate părea bizară pentru unii oameni, ideea are sens din punct de vedere al caracterului practic. Construirea de case cu imprimante 3D permite o mai mare personalizare decât metodele tradiționale. În plus, companiile notează că procesul de producție are mult mai puține pierderi.
Deoarece tipărirea 3D a devenit populară acum câțiva ani, oamenii și-au exprimat abilitatea de a revoluționa industria construcțiilor de case.
Cu câteva săptămâni în urmă, Eindhoven, un oraș din Olanda, a dezvăluit, de asemenea, planurile de a începe construirea de case 3D. Primele cinci case vor fi puse pe piață anul viitor.
„În Olanda, avem o lipsă de zidari și oameni din afară, așa că [imprimarea 3D] oferă o soluție la asta”, a explicat Rudy Van Gurp, directorul companiei de construcții Van Wijen. Eindhoven a ales o arhitectură curbată, futuristă, pentru casele tipărite 3D. „Îmi place aspectul caselor momentan, deoarece aceasta este o inovație și este un design foarte futurist”, a spus Van Gurp.
„Dar suntem deja în căutarea de a face un pas mai departe, iar oamenii vor putea să își proiecteze casele singuri și apoi să le tipărească”.
Casele tipărite 3D sunt o modalitate foarte bună de a rezolva criza locuințelor! Mult mai ieftină decât construcția unei case tradiționale, realizarea casele tipărite 3D este o soluție a viitorului!
sursa:https://homehacks.co/3d-printed-homes/