Atunci când renovăm şi redecorăm o încăpere din locuinţa noastră o facem după gustul şi plăcerea noastră. Trebuie să aranjăm totul în cele mai mici detalii pentru a ne simţi cât mai bine. De la culoarea pereţilor, a parchetului, a mobilei sau chiar a pernelor decorative de pe canapea, toate acestea ne reflectă personalitatea. Iar ca totul să fie perfect, chiar dacă nu avem niciun fel de cunoştiinţe în domeniul desgin-ului de interior, trebuie să avem mereu în vedere câteva mici aspecte care vor face diferenţa. Iată cele mai comune greşeli pe care mulţi dintre noi le facem atunci când aranjăm living-ul.
Corpul de iluminat din tavan este singurul din încăpere.
Luminile creează o anumită atmosferă. Poate starea ta de spirit are nevoie de o lumină mai romantică sau relaxantă, astfel candelabrul din tavan nu este cea mai bună variantă. Poţi adăuga mici corpuri sau obiecte de iluminat care vor schimba total atmosfera din încăpere.
Dimensiunile covorului nu sunt potrivite.
Un covor prea mic dă impresia că ceva lipseşte. Trebuie să alegem un covor care să aibă dimensiunea potrivită încăperii, un covor puţin mai mare dă impresia unei camere mai mari, iar interiorul are un aspect finisat.
Televizorul nu este instalat în locul potrivit.
Locul ideal pentru un televizor este pe un perete gol, dar nu mulţi dintre noi ne putem permite asta, aşa că trebuie să evităm intalarea lui faţă în faţă cu fereastra sau mult prea aproape de canapea.
Nu punem perniţe decorative pe canapea.
Chiar şi aceste perniţe trebuie alese cu atenţie, să aibă un material plăcut la atingere, iar numărul lor să nu fie exagerat. Trebuie să fie un loc de relaxare!
Alegem mobilă închisă la culoare într-o cameră cu tavanul foarte jos.
O mobilă de culoare închisă şi un tavan foarte dau aspectul unei camere îngrămădite. Trebuie să alegem nuanţe neutre şi o mobilă compactă.
Poziţionarea greşită a ramelor cu fotografii.
Poziţia ideală este la o distanţă de 153 de cm de la podea la centrul fotografiei. Dacă ai prea multe, atunci trebuie să iei în considerare o galerie foto, nu trebuie să pui câte o ramă foto în fiecare colţ al camerei.
Mobila are dimensiuni foarte mari.
O greşeală comună este alegerea unei canapele prea mari pentru camera de zi, aceasta va face ca livingul să arate mult mai mic. Pentru cine are o cameră de zi foarte mare, este nevoie de o canapea pe măsură, însă pentru cei care nu au atât de mult spaţiu, o canapea mai micuţă şi două scaune sunt perfecte!
Neglijezi funcţionalitatea living-ului.
Pentru o formă dreptunghiulară a camerei de zi se recomandă un dulap sau un raft cu o formă pătrată pentru a aduce un echilibru.
Plante în ghivece mari.
Este recomandat să avem o plantă mai mare într-un vas mare, decât o mulţime de floricele în vase mici, îngrămădite pe pervaz.
Perdelele şi draperiile pot micşora spaţiul.
Este important să montăm perdelele şi draperiile cât mai sus şi mai larg cu putinţă, astfel tavanul va părea mai înalt şi living-ul mai spaţios. Alege o culoare mai deschisă şi o textură mai densă decât restul textilelor din cameră.
Speră că aceste sfaturi ţi-au fost de ajutor!
Sursa: Bright Side