Un tânăr a salvat nişte pisoi din petrolul deversat accidental şi le-a oferit o casă nouă

- Advertisement -

În anul 2015, zona Nefteyugansk din Rusia a cunoscut o deversare devastatoare de petrol care a produs ravagii asupra mediului şi comunităţilor din zonă. O importantă conductă de petrol s-a rupt și uleiul a ajuns în apele râului Ob, poluând totul în calea sa.

Știm cu toții că deversările de petrol sunt periculoase pentru mediul înconjurător, dar prezintă un risc mare şi pentru animalele marine. Atunci când uleiul se varsă în apă, acesta se află în partea superioară, creând un strat strălucitor, negru. Animalele sunt prinse sub el, iar dacă se ridică deasupra apei, ele vor fi ulterior acoperite cu mâzga neagră.

- Advertisement -

Anatoly Tuptey este un tânăr curajos care a ajutat echipele de salvare a animalelor din zona calamitată. Știa că animalele nu se puteau ajuta singure și era dispus să facă el efortul acesta pentru ele. În timp ce Tuptey ajuta la salvarea animalelor de efectele deversării de petrol, el a auzit un mieunat de pisoi venind din zona unei case rurale abandonate.

„Sufletul meu nu a putut rezista la plânsul lui disperat”, a spus Tuptey  pentru The Siberian Times. „Nu știi niciodată ce se poate întâmplă, aşa că am decis să verific.”

- Advertisement -

Tânărul s-a îndreptat spre casă și a fost șocat de ceea ce a văzut. „În casa inundată de mâzga petrolieră deversată plutea un ciot de lemn, cu câţiva pisoi agățaţi cu lăbuţele, disperaţi să-şi salveze vieţile. Unul era până la gât în ulei.”
Tuptey,  înduioşat de această imagine s-a luptat să-i salveze, fiind conştient că este singura lor şansă.

Fără ezitare, m-am dus după ei”, a spus el. „M-am înfundat până la talie în ulei. Pământul se îndepărta, cizmele de vânătoare erau pline de apă amestecată cu ulei, dar nu-mi păsa.”

„I-am luat, i-am îmbrățișat și i-am dus la mal, unde i-am înfășurat cu un tricou pentru a-i încălzi”.

- Advertisement -

Deși micuţii pisoii au trecut prin multe, după o curățare rapidă şi-au revenit rapid.

După ce pisoii au fost salvați, se pare că au găsit o casă iubitoare la salvatorul lor. Fotografiile ne arată cum unul dintrei pisoi se joacă cu câinele lui Tuptey.

sursa: Animal Channel