Un scafandru curajos înoată cot la cot cu unul dintre cei mai mari rechini albi din lume

- Advertisement -

Acesta este cel mai mare rechin alb pe care îl pot vedea ochii.

Scafandrii de la One Ocean Diving și Research au dat recent peste această frumoasă fiară de pe coasta Oahu, Hawaii. Ocean Ramsey și Juan Oliphant au descoperit rechinul pe 15 ianuarie 2019, nu departe de trupul unei balene decedate, despre care se crede că a atras rechinul împreună cu mai mulți rechini tigri.

Bazându-se pe mărimea și mărcile distinctive ale animalului, ei cred că rechinul este un individ binecunoscut numit „Deep Blue”, un rechin alb , care se estimeaza ca are 6,4 metri de la nas la coadă.

- Advertisement -

Deocamdată, nu există nicio confirmare că animalul este deja o veche cunoștință, dar autoritățile responsabile analizează deja bazele de date în speranța identificării individului și confirmării suspiciunilor sale.

„Pare a fi însărcinată: este incredibil de mare”, a spus Ramsey pentru The Star-Advertiser.

- Advertisement -

„Am ramas fără cuvinte; este în mișcare; ea este probabil cea mai frumoasă dintre rechinii albi pe care i-am văzut vreodată ”, a adăugat el.

Scriind într-o postare pe Instagram, Oliphant explică: „Încerc să înlocuiesc frica cu fapte științifice și încurajez un nivel sănătos de respect față de rechini și îi iubesc și respect pentru ceea ce sunt”.

Deși există undeva în jurul a cinci victime ale atacurilor de rechin în întreaga lume în fiecare an, oamenii uc1d aproximativ 100 de milioane până la 273 de milioane de rechini în fiecare an. Date înfricoșătoare!

- Advertisement -

Totuși, păstrarea calmului în preajma unui prădător uriaș nu este o mică probă. Oliphant continuă să explice: „Dacă sunteți abordat de un rechin, acesta este modul în care ar trebui să vă comportați în jurul lui, înotând încet pentru a face loc rechinului în cazul în care este teritorial și încercați mereu să mențineți contactul vizual, nu întoarceți niciodată capul, uitati-va mereu spre el.

Deci, ai avea curaj?