Uite ce se ascunde în casele-cușcă din Hong Kong

- Advertisement -

Densitatea populației din Hong Kong este uriașă și de aceea orașul continuă să crească. Majoritatea populației trăiește în zgârie-nori care sunt numiti case-cuști. Mulți dintre noi am văzut aceste clădiri masive în fotografii, dar foarte puțini oameni știu de fapt ce se ascunde în interiorul lor.

Acestea sunt casele-cuști din Hong Kong.

- Advertisement -

Prețul mediu al unui metru pătrat este de aproximativ 28.570 dolari. Pentru comparație, la Moscova este de 3.250 de dolari. De aceea, inegalitatea socială este foarte accentuată în Hong Kong, iar o casă poate conține mai multe tipuri de apartamente pentru persoane cu niveluri diferite de venit.

Există 4 tipuri de apartamente total diferite în case-cuști:

1. Dormitor pentru oamenii săraci

- Advertisement -

Peste 20% din populația din Hong Kong, care este de aproape 1,5 milioane de oameni, trăiește sub pragul sărăciei. Există așa-numitele cămine în aceste case-cuști pentru ei. Căminele sunt camere cu 20 de cuști în interior. Săracii trăiesc literalmente în cuști unde își păstrează bunurile modeste. Trăirea în aceste condiții groaznice ii costă aproximativ 180-200 dolari pe lună. Nu toți acești oameni sunt șomeri, mulți vând lucruri in piețe sau spală vase, dar totuși, nu își pot permite condiții de viață mai bune pentru ei înșiși și continuă să trăiască în aceste cuști de ani buni.

2. Apartamente comunale pentru clasa inferioară

- Advertisement -

Există apartamente comunale speciale pentru această clasă de persoane în casele cușcă. Au o bucătărie comună și toaletă și 5 până la 6 camere minuscule în care incap doar o masă și un pat. Dacă aveți noroc, puteți găsi spațiu și pentru un dulap, însă, de multe ori, oamenii trebuie să își atârne bunurile chiar pe pereți. Acest tip de cameră costă aproximativ 500 dolari pe lună.

3. Apartamente minuscule pentru tineri

Este foarte dificil să începi o viață independentă în Hong Kong, deoarece închirierea unui apartament costă mulți bani. Un apartament cu un dormitor într-o casă- cușcă din suburbii va costa aproape 1.650 dolari în fiecare lună. În același timp, salariul mediu pentru bărbați este de 2.500 dolari și 1.900 dolari pentru femei. De aceea, tinerii își pot permite doar adăposturi minuscule pentru ei înșiși, unde este greu chiar să te miști.

4. Apartamente pentru clasa de mijloc

Doar oamenii înstăriți, care au reușit să aibă succes la muncă, să închirieze sau chiar sa aibă apartamente proprii cu bucătării și băi stau aici. Dar aceste locuințe sunt de obicei extrem de mici și există 4-5 persoane care se strecoară într-un spațiu de aproximativ 215-270 ft.

Uneori, fiecare membru al familiei nici măcar nu are propriul dormitor. Asa ca acestia folosesc diverse trucuri, precum instalarea unor paturi futuriste, care de fapt servesc ca si camere separate.