Trucuri simple care vă ajută să aveți haine curate și plăcut mirositoare

- Advertisement -

Cu siguranță, nu există nimic mai rău decât urme de deodorant sau de mâncare, păr de pisică sau câine pe hainele preferate… Aceste pete sunt dificil de îndepărtat chiar și cu cele mai bune și mai scumpe produse. Există totuși un ingredient pe care îl aveți cu toții în casă și a cărui eficiență vă va surprinde: oțetul. Vă asigurăm că hainele nu vor fi impregnate cu mirosul lui.

Urmați aceste instrucțiuni:

1. Înainte de a porni mașina de spălat, adăugați 125 ml de oțet. Acesta va proteja culorile hainelor.

- Advertisement -

2. Dacă doriți, puteți înlocui complet balsamul folosind oțet: va îndeplini aceeași funcție și veți proteja mediul înconjurător.

3. Petele, cum ar fi cele de transpirație și urmele de deodorant pot fi îndepărtate cu oțet.

4. Uneori, detergenții din comerț lasă urme pe haine, și care pot irita pielea sensibilă și chiar provoacă alergii. Oțetul neutralizează resturile de detergent.

- Advertisement -

5. De asemenea, neutralizează alte mirosurile neplăcute. Este eficient pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute provocate de animalele de companie, mâncare etc

6. Dacă adăugați o jumătate de ceașcă de oțet la fiecare spălare, veți avea haine mai moi, fără electricitate statică.

7. Pentru a reda albul strălucitor al unor haine, lăsați rufele la înmuiat peste noapte într-o soluție obținută din oțet și apă. Ziua următoare, puneți în mașina de spălat la ciclul de clătire împreună cu o cană cu oțet.

8. Dacă aveți animale de companie, veți ști că este aproape imposibil să scăpați de părul lor chiar și după câteva spălări normale. Oțetul rezolvă și această problemă.

- Advertisement -

9. Spălați manual rufele cele mai delicate adăugând 600 ml de oțet și lăsați hainele să se înmoaie timp de o jumătate de oră.

10. Apropo, oțetul este detergentul pentru curățarea mașinii de spălat rufe. Oțetul va preveni acumularea de calcar și murdărie. Cu acest truc veți avea mașina de spălat întreținută și curată!

V-au plăcut aceste trucuri?