Dacă încercați să aveți copii de ceva timp și nu aveți prea mult succes, răspunsul l-ati putea gasi aici. Kumiko Nakata, cercetător din Japonia, a descoperit că undele electromagnetice de pe dispozitivele WiFi, cum ar fi telefoanele mobile și routerele de casă, pot face pagube semnificative lichidului seminal.

30% din problemele de fertilitate provin de la bărbați

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, aproximativ 15% dintre cuplurile din lume au probleme când vine vorba de a avea copii. Și cel puțin o treime din problemele de fertilitate provin de la bărbați . Desigur, infertilitatea bărbaților ar putea fi cauzată de multe lucruri, cum ar fi un mediu rău, stres, o dietă săracă, genetică etc. Totuși, un lucru mic precum păstrarea unui telefon mobil în buzunar ar putea fi adevarata problema.

Citește și:  20+ lucruri umanitare care ar fi trebui să se inventeze mai devreme

Experiment de expunere la WiFi

Oamenii de știință japonezi au prelevat probe de la un grup de 51 de bărbați și le-au împărțit în 3 grupuri. De asemenea, au folosit un dispozitiv WiFi, replicând un telefon mobil .

Un grup de eșantioane nu a obținut nicio expunere la router WiFi. Al doilea grup a fost expus, dar avea un scut de protecție WiFi. Iar cel de-al treilea grup a avut o expunere completă. Probele au fost plasate relativ aproape de dispozitivul WiFi, reproducând telefonul mobil în buzunarul pantalonilor, iar rezultatele au fost luate după diferite ore.

Sp3rma devine deteriorată după 2 ore.

Constatarile au fost un pic înfricoșătoare. Influența unui semnal WiFi timp de 30 de minute nu a avut niciun efect, expunerea mai lungă a început să arate o diferență impresionantă. După doar 2 ore, rata motilității grupului neexpus a fost de 53,3%, grupul cu scut 44,9%, iar grupul expus doar 26,4% . 24 ore mai târziu, rata spermatozoizilor m0rți pentru grupul expus a fost de 23,3%, comparativ cu 8,4% pentru probele neexpuse.

Citește și:  15 oameni care ne prezintă cea mai fericită zi a lor

Avem mai multe telefoane mobile decât oameni.

Statisticile spun că, în aceste zile, numărul de telefoane mobile active , este mai mare decât populația mondială actuală , ceea ce înseamnă că destul de puțini oameni au mai mult de un telefon, iar efectul valurilor sale ar putea fi prea grave pentru a fi ignorate.

Prevenirea poate fi foarte simplă.

Dna Nakata a specificat că studiul a confirmat că undele electromagnetice de pe dispozitivele WiFi sunt sigure pentru oameni, în ceea ce privește bunăstarea și sănătatea. Poate că o soluție simplă precum păstrarea telefonului pe un birou, în loc de buzunar va face diferența pentru unele familii .

Unde îți tii telefoanele mobile și ce părere ai despre această cercetare? Împărtășește-ți părerea cu noi.