Usturoiul este foarte bun pentru organism, mai ales în sezonul rece. Usturoiul este folosit de mii de ani ca şi un remediu natural pentru diferite boli. Deşi este folosit pentru a da gust mâncării, acesta poate fi folosit şi ca ingredient principal pentru supă. Supa de usturoi are proprietaţi uimitoare pentru sănătate şi este foarte gustoasă!
Puţini ştiu că usturoiul este foarte benefic dacă este zdrobit înainte sa fie consumat sau gătit. Vă recomandăm să îl zdrobiţi cu o lingură înainte să îl folosiţi pentru o reţetă. Cel mai bun usturoi de pe piaţă este cel organic sau cel pe care îl puteţi cumpăra din piaţă. Este important că usturoiul să nu fie crescut cu chimicale.
Pentru supa de usturoi aveti nevoie de 52 de căţei de usturoi. Din această cantitate se obţine o supă pentru 4 persoane.
Ingredientele sunt:
- 26 de căţei de usturoi necurăţaţi.
- o ceapă mare tăiată felii.
- un sfert de cană de ulei de cocos.
- o jumătate de linguriţă de pudră cayenne.
- o linguriţă de curcuma.
- o jumătate de cană de ghimbir proaspăt.
- doua căni de ceapă proaspătă.
- o linguriţă şi jumătate de cimbru proaspăt tăiat.
- 26 de cătei de usturoi curăţaţi.
- o jumătate de cană lapte de cocos.
- 3 cani jumate de supă de legume.
- 4 felii de lămâie.
Metodă de preparare:
- Se încalzeşte cuptorul la 175 de grade şi se pun cei 26 de căţei de usturoi necurăţati într-o tavă. Se pune doua linguriţe de ulei de cocos şi se acoperă cu o folie de aluminiu. Se lasă în cuptor până când usturoiul devine auriur, aproximativ 45 de minute. După ce s-a răcit, se curăta usturoiul şi se păstrează într-un castron.
- Se topesc doua linguriţe de ulei de cocos într-o oală mare la foc mediu. Se adaugă ceapa, cimbru, ghimbir, curcuma, pudra cayenne şi se gătesc timp de 6 minute.
- Se împart cei 26 de căţei de usturoi în două parţi. Una de 12 şi cealaltă de 14 şi se zdrobesc. Pune-ţi deoparte 12 căţei de usturoi zdrobiţi.
- Adăugaţi în oală cei 14 căţei de usturoi zdrobiţi, ceapă tăiată şi usturoiul de la cuptor şi le gătiţi pentru 3 minute.
- Adăugaţi supa de legume în oală şi o găţiti la foc mediu timp de 20 de minute. După 20 de minute, întreaga compoziţie se bagă în blender până când devine cremoasă. Pune-ţi dinou compoziţia în oală şi adăugaţi ulei de cocos şi îi mai daţi un clocot.
- Pe final adăugaţi cei 12 căţei de usturoi curătaţi pe care i-am pus deoparte mai devreme şi se amestecă bine. Nu uitaţi să puneţi sare şi piper după gust.
- Se stoarce sucul unei felii de lămâi în fiecare farfurie şi se serveşte caldă.
Poftă bună!