Acasă Curiozităti Romania castiga Aurul la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori 2023

Romania castiga Aurul la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori 2023

0
Romania castiga Aurul la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori 2023

Elevii români au obținut trei medalii de argint și una de aur la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori (EJOI) 2023 desfășurată în Georgia, aducând țara pe locul 1 după numărul de medalii, anunță pe Facebook Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI), care pregătește olimpicii români pentru competiții la informatică.
Elevii au fost premiați tot astăzi, miercuri, 13 septembrie, la Kutaisi, în Georgia, la a VII-a ediție a Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori. La competiție au participat 96 de concurenți din 24 de țări, potrivit sursei citate.

Iată rezultatele elevilor români:

Iorgulescu Andrei Paul, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de aur
Petrean Roland, Școala Gimnazială “Simion Bărnuțiu”, Zalău – medalie de argint
Mureșan Luca Valentin, Colegiul Național “Mihai Eminescu”, Satu Mare – medalie de argint
Neacșu Matei, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de argint
Echipa a fost coordonată de reprezentanții Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică care a asigurat selecția și pregătirea loturilor reprezentative: Daniela Lica de la Centrul Județean de Excelență (CJEx) Prahova din Ploiești și Bogdan-Ioan Popa de la Universitatea București, mai anunță SEPI.

„România ocupă locul I în clasamentul pe medalii și rămâne, în continuare, singura țară care reușește să cucerească aur la fiecare dintre edițiile desfășurate” la această olimpiadă, conform sursei citate.

Anul trecut în septembrie, la EJOI 2022 participau este 170 de concurenți din 32 de țări au participat la acest eveniment găzduit de Ucraina, în format online. Olimpicii români au concurat din București și au obținut atunci două medalii de aur, patru de argint și una de bronz.

În 2021, elevii români obțineau la această olimpiadă șapte medalii de aur, argint și bronz pentru elevii din echipa României la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori. Centrul organizării europene a fost în acel an la Ploiești.